Banner 980x90

Konferencē izvērtēs velotūrisma iespējas Rīgā un Latvijā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Piektajā Rīgas velokonferencē, kas norisināsies 25.novembrī, nozares profesionāļi, pašvaldību darbinieki un citi interesenti no Latvijas, Dānijas, Nīderlandes un Igaunijas izvērtēs velotūrisma iespējas Rīgā un Latvijā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Rīgas velokonference šogad veltīta velotūrismam. Pasākumā tiks izvērtētas velotūrisma iespējas Rīgā un Latvijā, tostarp, cik velotūrismam gatavas ir naktsmītnes mūsu valstī. Tāpat tiks sniegta informācija par velosatiksmes valsts plānu un velotūrisma lomu tajā, kā arī par to, kādas jaunas tehnoloģijas pieejamas velotūristiem maršrutu plānošanā. Ārvalstu eksperti ziņos par velotūrisma attīstību Eiropā un sniegs ieteikumus veiksmīgai velotūrisma attīstībai Latvijā. Informēs arī par velotūrisma attīstības stratēģiju Nīderlandē. Pēc katra ziņojuma paredzēta diskusija.

Konferenci atklās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Nīderlandes vēstnieks Latvijā Pīters Jans Langenbergs. Starp ārvalstu ziņotājiem ir vides inženieris Jens Eriks Larsens no Dānijas, Eiropas Riteņbraucēju federācijas pārstāvis Igaunijā Reins Lepiks, "Witteveen+Bos" pārstāvis Martins Akermans no Nīderlandes, "Dānijas velobraukšanas vēstniecības" biedrs Sjors van Durens no Nīderlandes.

Rīgas velokonference notiks 25.novembrī Rīgas domes lielajā sēžu zālē.

Konferences sākumā tiks godināti cilvēki, kurus Latvijas Riteņbraucēju apvienības valde ir atzinusi par vislielākā ieguldījuma sniedzējiem riteņbraukšanas veicināšanā Latvijā šogad.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)