Banner 980x90

Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti, šodien žurnālistiem paziņoja konkursa komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Šodien konkursa komisija bija sanākusi uz pirmās kārtas sēdi. Konkursa pirmās kārtas otrā komisijas sēde paredzēta 25.maijā plkst.14.

Jau ziņots, ka pieteikšanās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu noslēdzās 30.martā. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nesen paziņoja, ka konkursā varētu būt pieteikušies kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm.

Pirmais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu tika izsludināts jau pērn. Tajā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)