Banner 980x90

Konkursā uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu pieteikušies seši pretendenti

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Atklātā konkursā uz VSIA "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu saņemti seši pretendentu pieteikumi, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pēc viņas paustā, konkursa uzvarētāja uzdevums būs nodrošināt ar Rīgas cirka māksliniecisko darbību un cirka ēkas Merķeļa ielā 4 rekonstrukciju saistīto pārmaiņu vadību.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas cirka valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pilda KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone. Komisijas locekļi - Teātra padomes pārstāvis, VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes loceklis Ojārs Rubenis, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks, Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis, VSIA "Rīgas cirks" atbildīgais darbinieks, KM Nozaru politikas nodaļas vecākais referents Mārcis Katajs un neatkarīgā eksperte - biedrības "Latvijas Jaunā teātra institūts" valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesora pienākumu izpildītāja Zane Kreicberga.

Jau ziņots, ka līdz ar gadumiju beidzās ilggadējās cirka direktores un mākslinieciskās vadītājas Lolitas Lipinskas amata pilnvaru termiņš. Lai cirka vadību uzticētu konkurētspējīgam profesionālim, KM jau iepriekš bija nolēmusi uz šo amatu izsludināt konkursu.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, kopš 4.janvāra "Rīgas cirka" valdē darbojas KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone.

KM iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)