Banner 980x90

Konstantīna Jerjomenko telpu futbola turnīrs startē

19.decembrī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā startēja jaunizveidotās Konstantīna Jerjomenko kausa izcīņas telpu futbolā A apakšgrupas otrā posma turnīra spēles, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē FK "Nikors".

Dienas pirmajā mačā, apmainoties ar vārtu guvumiem otrajā puslaikā, neizšķirti (1:1) cīnījās Ukrainas klubs "Enakievec" un Krievijas pilsētas Jugorskas pārstāvji šajā turnīrā "Gazprom-Jugra". Tikmēr dienas otrajā spēlē laukuma saimnieki FK "Nikars" atzina otrās Krievijas komandas Jekaterinburgas "Sinara" pārākumu ar rezultātu 2:6.

19.decembrī "Enakievec" (Ukraina) – "Gazprom-Jugra" (Krievija) (1:1)

Turnīra A apakšgrupas otrā posma pirmajā spēlē laukumā devās abas šīs apakšgrupas līdervienības pēc pirmā grupu turnīra spēlēm –"Enakievec" un "Gazprom-Jugra". Atgādinām, ka abu šo komandu pirmajā savstarpējā spēle Luganskā uzvaru ar rezultātu 4:2 izcīnīja Krievijas kluba futbolisti. Šoreiz cīņa nebija tik rezultatīva un pirmajā puslaikā līdzjutēji vārtu guvumus nesagaidīja. Pēc pārtraukuma rezultātu mača 33.minūtē atklāja "Gazprom-Jugra" futbolists Dmitrijs Liskovs (Дмитрий Лысков – krievu val.), savukārt izlīdzinājumu 45.minūtē Ukrainas kluba rindās panāca Valērijs Zamjatins (Валерий Замятин – ukraiņu val.). Spēles noslēdzošajās minūtēs abas komandas spēlēja ļoti uzmanīgi un centās nepieļaut kļūdas, novedot šo cīņu līdz neizšķirtam rezultātam 1:1. Turnīra tabulas kopvērtējumā iegūtie punkti saglabāja abu komandu ieņemtās pozīcijas šajā turnīrā - "Gazprom-Jugra" spēlētāji ar 10 punktiem atrodas A grupas vadībā, bet "Enakievec" atpaliek par trīs punktiem.

Labākie spēlētāji abās komandās: Robinho (Gazprom-Jugra), Артем Рось (Enakievec)

Komandas galveno treneru komentāri pēc spēles

Paulo Ricardo Figeiro Silva (Kaka) (MFK Gazprom-YUGRA, Krievija): "Izpildījām uzdevumu, tas bija mūsu komandas galvenais mērķis šajā spēlē. Kā arī pirms turnīra preses konferencē izteicos, uzdevumu – iekļūt sacensību nākamajā kārta jācenšas izpildīt iespējami ātrāk, ko komanda šodien sekmīgi arī realizēja. Komanda spēlē ar lielu noskaņojumu, futbolisti bija disciplinēti un par šādu pašatdevi es varu šobrīd tikai izteikt pateicību saviem futbolistiem."

Oleg Solodovnik (MFK Enakievec, Ukraina): "Pie rezultāta 0:1 teicu saviem spēlētājiem, lai viņi cenšas lauzt spēles gaitu. Šodien ieguvām vienu punktu, taču kā treneris ar šo rezultātu paliku neapmierināts. Spēles ziņā mēs bijām krietni labāki. Pie rezultāta 0:1, mūsu komandai bija labas iespējas gūt vārtus, galvenokārt, pretuzbrukumos. Varējām arī sūtīt laukuma piekto spēlētāju, taču tas ir futbols... Esmu pateicīgs saviem puišiem par to, ka viņi izturēja un atspēlējās pēc nonākšanas zaudētājos."

19.decembrī  FK "Nikars" (Latvija) – Jekaterinburgas "Sinara" (Krievija) (2:6)


Ar lielu nepacietību gan līdzjutēju, gan arī abu komandu spēlētāju vidū tika gaidīta spēle starp seškārtējiem Latvijas čempioniem FK "Nikars" un Jekaterinburgas "Sinara" komandu no Krievijas. Pirmajā savstarpējā spēlē Luganskā spēle noslēdzās neizšķirti (3:3), bet šodienas spēles augstā likme bija cīņas turpināšana par iekļūšanu turnīra četru labāko komandu vidū jeb "Final 4".

Spēles punktus 10.minūtē atklāja "Sinara" futbolisti, kad pēc veiksmīgas komandas biedru saspēles "Nikars" laukuma pusē nepiesegts palika Andrejs Afanasjevs (Андрей Афанасьев – krievu val.), kurš pretkustībā pārspēja "Nikars" vārtsargu Aigaru Bondaru. Otro reizi bumba "Nikars" vārtos nonāca 18.minūtē pēc sekmīgi realizēta Vladislava Šaehmetova (Владислав Шаяхметов – krievu val.) izgājiena viens pret viens ar Aigaru Bondaru. Savukārt spēles 33.minūtē Artjoms Kačers (Качер Артем – krievu val.) guva jau trešos vārtus savas komandas rindās.

Šāds notikumu pavērsiens laukuma lika "Nikars" galvenajam trenerim Orlando Duarte pieprasīt minūtes pārtraukumu un gatavot komandu spēlei ar pieciem laukuma spēlētājiem. Pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem, 38.minūtē beidzot pretinieku vārtsargu ar spēcīgu sitienu kreisajā stūrī izdevās pārspēt Andrejam Šustrovam (1:3). Tomēr jau pēc vienas minūtes trīs vārtu pārsvaru atjaunoja Sergejs Zaguzovs (Сергей Загузов – krievu val.), kurš izmantoja "Nikars" futbolista kļūdu pie saviem vārtiem.

Par spīti nesekmīgajam rezultātam "Nikars" turpināja spēlēt ar pieciem laukuma spēlētājiem, cerot samazināt rezultāta starpību. Taču mača 41.minūtē pēc pārķertas piespēles Vladislavs Šaehmetovs vēlreiz raidīja bumbu jau tukšos mājinieku vārtos (1:5). "Nikars" futbolisti nepadevās arī pēc šāda notikumu pavērsiena un spēles 41.minūtē Evertons Santošs da Silva (Veve) ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu labajā vārtu stūrī. Latvijas čempioni turpināja mērķtiecīgi izspēlēt kombinācijas, spēlējot ar pieciem laukuma futbolistiem, vienu reizi bumba trāpīja pa "Sinara" komandas vārtu stabu, tomēr vēl līdz rezultatīviem sitieniem tikt neizdevās. Spēles gala rezultātu (2:6) mača 42.minūtē uzstādīja Nikolajs Šisterovs (Николай Шистеров – krievu val.).

Tādējādi "Sinara" futbolisti izcīnīja pirmo uzvaru šajā turnīrā un ar četriem punktiem četrās spēlēs atrodas trešajā vietā turnīra tabulas kopvērtējumā, kamēr FK "Nikars" pie savas pirmās uzvaras būs jācenšas tikt atlikušajās divās spēlēs.

Labākie spēlētāji abās komandās: Aigars BONDARS (FK Nikars), - Владислав Шаяхметов (MFK Sinara Jekaterinburg)

Komandas galveno treneru komentāri pēc spēles beigām

Vadim Yashin (MFK Sinara Jekaterinburga, Krievija): "Zinājām, ka šī būs izšķirošā spēlē par iekļūšanu nākamajā kārtā, puiši to lieliski apzinājās. Spēles sākumā atdevām iniciatīvu, spēlējām no aizsardzības un agresīvi darbojāmies savā, atņemot pretiniekam bumbu. Puiši nospēlēja ļoti pacietīgi, agresīvi, mums bija daudz pretuzbrukumu, no kuriem divus pirmajā puslaika spējām pārvērst vārtu guvumos.

Otrajā puslaikā spēle pamainīta savu rokrakstu. Pretinieks pielietoja taktiku "pieci pret četri". Šajā brīdī sākām spēlēt vēl agresīvāk, pielietojām presingu un nedevām iespēju pretiniekam nokļūt mūsu laukuma pusē. Spēlējot pret pieciem spēlētājiem, uzskatu, ka mūsu komanda ļoti labi aizsargājās un pretinieks realizēja tikai divus momentus, kamēr mēs guvām reizes raidījām bumbu tukšos vārtos."

Par šādu rezultātu esmu apmierināts un vēlos apsveikt savus spēlētājus. Iepriekš Krievijas čempionātā nespēlējām tik labi, kā vēlējāmies un komanda nonāca "psiholoģiskajā bedrē". Tāpēc šodienas uzvara mums bija ļoti nepieciešama, lai nostiprinātu komandas morāli-garīgo stāvokli. Paldies komandai par uzvaru!"

Orlando Francisco Alves Duarte (FK "Nikars", Latvija): "Apsveicu pretinieku ar labu spēli un uzvaru. Mana galvenā kļūda šajā darbā Latvijā ir tā, ka līdz pat šim brīdim es nevarēju likt spēlētājiem saprast, ka tā spēles šādā līmenī ir atšķirīgas no Latvijas čempionāta spēlēm. "Sinara" komanda bija labāka par mums, tā ir pelnījusi šo uzvaru.

Mūsu komanda bija pārāk naiva un atdeva divus vai trīs vārtus. Naivām komandām un spēlētajiem šajā līmenī nav nākotnes. Viennozīmīgi, mums ir nepieciešams mainīt kaut ko komandas mentalitātē, attieksmē, varbūt pat jāmaina spēlētājus. To redzēsim. Tomēr šobrīd tas, ka es nevaru pamainīt šīs lietas, tā ir mana kļūda un mūsu zaudējuma galvenais iemesls.

"Sinara" komanda ir ļoti profesionāla. Ja Jūs redzējāt spēli, tad redzēsiet, ka viņi nepieļāva kļūdas piespēlēs, bumbas pieņemšanā vai citos elementos. Es neatceros šādus gadījumus. Ar manu komandu – pretēja situācija. Esmu galvenais treneris, tā ir mana kļūda. Ja komanda uzvar, priecīgi ir visi. Ja zaudējam, vainīgs ir treneris. Tāda ir dzīve."

K.Jerjomenko kausa izcīņas spēles Rīgā turpināsies arī sestdien un svētdien, 21. un 22.decembrī. Atgādinām, ka sacensību nākamajā kārtā iekļūs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)