Banner 980x90

Kooperatīvam "Piena ceļš" pērn peļņas pieaugums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piensaimniecības kooperatīvs "Piena ceļš" pagājušajā gadā strādājis ar 25% apgrozījuma samazinājumu, vienlaikus dubultojot peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kooperatīva apgrozījums pērn bija 16,90 miljoni eiro, salīdzinot ar 22,62 miljoniem pirms gada.

"Piena ceļa" peļņa palielinājās līdz 248 830 eiro salīdzinājumā ar 108 246 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts kooperatīva vadības ziņojumā, pērn no zemniekiem iepirktais svaigpiens realizēts vietējā tirgū - AS "Jaunpils pienotava", AS "Tukuma piens", AS "Rīgas Piensaimnieks" -, kā arī eksportēta uz Lietuvu uzņēmumam "Rokiškio Sūris".

Tāpat norādīts, ka, neraugoties uz krīzi nozarē, pēc Krievijas tirgus zaudēšanas kooperatīvs turpināja aktīvi izstrādāt jaunus produktus, kā arī veidoja sadarbību ar produkcijas izplatītājiem ASV, Indijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Ķīnā.

"Piena ceļš" šogad turpina attīstīt arī liellopu un piena teļu iepirkšanu un realizāciju SIA "Janssen Livestock Latvia". Lopbarība tiek iepirkta no kooperatīva VAKS.

Iepirktā piena daudzums tiks palielināts, galvenokārt paplašinot pašreizējo biedru saimniecības, kā arī piesaistot jaunus biedrus un iepērkot pienu no saimniecībām, kuras nav kooperatīva biedri.

Kooperatīvam ir trīs meitasuzņēmumi - SIA "Agrera", AS "Jaunpils pienotava", kā arī SIA "Piena ceļš Georgia".

Ziņojumā arī norādīts, ka sabiedrība plāno 2017.gadā pārdot savas daļas Gruzijas-Latvijas kopuzņēmumā - piena fermā "Margebeli Farm" - ar nolūku atgūt "Piena ceļa Georgia" ieguldījumu šajā uzņēmumā un tādējādi gūt peļņu.

Patlaban kooperatīvā ir 71 biedrs. Kooperatīva pamatdarbības veids ir piena, liellopu, teļu un lopbarības graudu iepirkšana un realizācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)