Banner 980x90

Kopējais LU studentu skaits šogad sarucis par 7%

Kopējais studentu skaits Latvijas Universitātē (LU) šogad sarucis par 7,1%, aģentūra LETA uzzināja LU.

Šogad LU kopā studē 14 020 studenti, savukārt pagājušajā akadēmiskajā gadā augstskolā studēja 15 100 studenti. Vēl lielāks studējošo skaita kritums ir pirmkursnieku vidū - tādu LU šogad ir 1716. Salīdzinot ar pagājušo studiju gadu, kad LU studijas sāka 1977 pirmkursnieki, skaits ir sarucis par 13,3%.

Ja LU piedzīvo vietējo studentu skaita kritumu, tad šogad LU uzņēmusi par 27,16% vairāk ārzemju studentu - šogad LU iestājušies 103 ārzemnieki. Kopā LU studē 593 ārzemnieki.

Pamatstudiju pilna laika klātienes formā visvairāk ārzemnieku studē ārstniecību, starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju, modernās valodas un biznesu. Savukārt nepilna laika neklātienes formā visvairāk ārzemnieku studē optometriju.

Tāpat dažādās studiju programmās LU šogad studē 256 apmaiņas studenti.

Visvairāk studentu šogad LU uzņēma tiesību zinātnēs, datorzinātnēs un komunikācijas zinātnēs. Jāpiemin, ka kopējais pilna laika klātienē studējošo skaits tiesību zinātnē un komunikācijas zinātnē samazinājies pret pagājušo gadu, tomēr kopējais studējošo skaits tiesību zinātnēs palielinājies, pateicoties nepilna laika klātienes formā studējošajiem.

Vislielākais uzņemto studentu skaita kāpums šogad piedzīvots tādās studiju programmās kā finanšu menedžments, politikas zinātne, starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija, Āzijas studijas un socioloģija. Pagājušajā studiju gadā šajās studiju programmās studēja 198 studenti, savukārt šogad kopējais studentu skaits šajās studiju programmās pieaudzis par 68%, sasniedzot 333 studentus.

Savukārt lielākais uzņemto studentu kritums piedzīvots tādās programmās kā ekonomika, ģeogrāfija, komunikācijas zinātne, skolotājs un vācu filoloģija. Kopējais studentu skaits šajās studiju programmās, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazinājies gandrīz par piektdaļu - 17%.

LETA jau ziņoja, ka šovasar studijām LU pieteikušies 3812 cilvēki, izrādot interesi par 17 647 studiju vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)