Banner 980x90

Koris "Aura" iegūst desmit tūkstošus latu lielu "Cēsu Prēmiju"

Desmit tūkstošus latu lielo "Cēsu Prēmijas" ieguvējs ir Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.

Par godu Dziesmu un deju svētku gadam, AS "Cēsu alus" šogad realizēja vērienīgu interaktīvu kampaņu ar mērķi atbalstīt dziesmas un dejas kultūras attīstību Latvijā.

Kampaņā iesaistījās desmit dziesmu un 11 deju kolektīvi, lai iegūtu iespēju veicināt Latvijas kultūras attīstību, veicot ieguldījumu konkrētā projektā 10 000 Ls apmērā.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku gadā alus darītava "Cēsu alus" atbalsta latviskās dziesmu un deju tradīcijas, dibinot "Cēsu Prēmijas" fondu.

"Cēsu Prēmija" ir programma, kuras mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu kādam Latvijā reģistrētam dziesmu vai deju kolektīvam, folkloras kopai vai korim, kas ar savu aktīvu darbību kampaņas laikā varēja iegūt līdz desmit tūkstošiem latu lielu naudas balvu – "Cēsu Prēmiju" – attiecīgā virziena – dziesmas vai dejas – attīstībai un kultūras veicināšanai Latvijā vai pat ārpus tās robežām.

"Alus un dziesmas, dejas saskaņa jau izsenis ir latviešu tautas tradīcijās un dainās sakņojušās kultūras vērtības. Kampaņa "Cēsu Prēmija" ir mūsu veltījums latviešu tautas mantojuma saglabāšanai un attīstībai. Par to, cik tas ir svarīgi mūsu nācijai, mēs varējām pārliecināties tikko izskanējušos XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos, kas emocionālā ziņā latviešiem ir viena no nozīmīgākajām kultūras tradīcijām. Latvijas dziesmu un deju kolektīviem devām iespēju padomāt, kā tie var attīstīt attiecīgā virziena kustību mūsu valstī vai popularizēt to ārpus Latvijas robežām," "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone – Zatlere.

Šosezon apgrozībā tika laista "Cēsu alus" populārākās alus šķirnes "Cēsu Premium" īpaša dizaina skārdeņu līnija – Par dziesmu un Par deju. Iegādājoties šīs skārdenes, patērētāji varēja piedalīties "Cēsu Prēmijas" fonda veidošanā, kā arī ietekmēt sev tuvākā virziena - Par dziesmu vai Par deju uzvaru. No katra iegādātā Cēsu Premium īpašā dizaina skārdeņu litra 0,01 Ls tika novirzīts "Cēsu Prēmijas" fondam.

Sīvā konkurencē, ar rezultātu – 1 137 306 nopirktās skārdenes – kampaņā uzvarēja dziesmas virziens. Savukārt, konkrēto dziesmu kolektīvu – uzvarētāju – noteica publisks interneta balsojums kampaņas mājas lapā un par uzvarētāju ir kļuvis Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura".

Koris plāno ieguldīt iegūto prēmiju dalībai Festivālā Maltā "The Malta International Choir Competition & Festival", kur koris "Aura" būs vienīgais, kas pārstāvēs Latviju. Tā būs lieliska iespēja prezentēt Latviju un parādīt latviešu kordziedāšanas tradīciju, zinot, ka 2014.gadā Latvijā notiks gan Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", gan arī Pasaules koru olimpiāde.

"Konkursu koris "Aura" uztvēra ļoti nopietni, jo mūsu mērķis arī ir ļoti nopietns - starptautisks konkurss, kurā mēs prezentējam Latviju kā dziedošu zemi un Rīgu kā 2014.gada kultūras galvaspilsētu. Pie kam, korim "Aura" šajā konkursā ir uzticēts pārstāvēt Pasaules koru olimpiādi, kas arī notiks Latvijā nākamajā gadā. Lai iegūtu balsis, pielikām visus spēkus un radošo garu - mobilizējām visus draugus un paziņas, pavadījām vakarus dažādās Rīgas vietās muzicējot, rakstījām rakstus ziņu portāliem, sniedzām balsu vākšanas koncertus un izmēģinājām dažādas no ārzemēm aizgūtas idejas par sociālajām kampaņām internetā, šādā veidā par kampaņu ieinteresējot arī cilvēkus ārpus Latvijas robežām. Tas pierāda, ka jauniešu kori - tas ir reāls spēks, kas jānovērtē! Priecājos, ka tiek rīkots šāds konkurss, kas atbalsta latviešu kultūru. Mūsdienās tas ir svarīgi!" atklāja kora "Aura" diriģents Edgars Vītols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)