Banner 980x90

Kozlovskis neatklāj, vai un cik cilvēki ir iekļauti "melnajā sarakstā" saistībā ar 16.marta pasākumiem

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) neatklāj, vai un cik cilvēki iekļauti tā dēvētajā "melnajā sarakstā" saistībā ar 16.marta pasākumiem, kad tiks pieminēti latviešu leģionāri.

"Es šobrīd atturēšos minēt konkrēti, vai un cik cilvēkus esmu iekļāvis tā dēvētajā "melnajā sarakstā" saistībā ar 16.marta pasākumiem, taču varu apliecināt, ka ieceļošanas liegumā tiek iekļauti visi tie ārvalstnieki, par kuriem tiesībaizsardzības iestādes ir guvušas informāciju, ka viņi rada draudus nacionālajai drošībai," par Kozlovska teikto aģentūru LETA informēja ministrijā.

Līdzīgi drošības pasākumi ir veikti katru gadu, un nekādas izmaiņas šogad nav gaidāmas, atzīmēja ministrs.

Jau ziņots, ka provokāciju riski leģionāru piemiņas dienā šogad ir līdzīgi kā iepriekšējos gados, aģentūrai LETA šodien teica Drošības policijā (DP).

Galvenos riskus rada iespējamie centieni diskreditēt Latviju starptautiski, šķelt Latvijas sabiedrību, izplatot tendenciozu 16.marta piemiņas pasākumu raksturojumu atbilstoši Krievijas vēstures interpretācijai par notikumiem Otrajā pasaules karā.

DP rīcībā esošā informācija liecina, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad šis pasākums tiks izmantots, lai uzturētu Krievijas radīto un tā saukto antifašistu aktīvi tiražēto mītu par fašisma atdzimšanu Latvijā. DP rīcībā esošā informācija liecina, ka uz protesta pasākumu varētu ierasties arī personas no ārvalstīm, tā saukto antifašistisko kustību aktīvisti no Rietumeiropas valstīm.

Rīgas domē leģionāru piemiņas dienā, 16.martā, pasākumus pieteikušas dažādas pretēji noskaņotas organizācijas. Tradicionāli plašākais pasākums ir biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pieteiktais gājiens no Svētā Jāņa baznīcas uz Brīvības pieminekli un ziedu nolikšanu pie pieminekļa. Pasākums norisināsies no plkst.11 līdz 13.

Izmantojot represijas un teroru, totalitārās padomju un nacistu varas Otrā pasaules kara laikā piespiedu kārtā mobilizēja daudzus okupētās Latvijas iedzīvotājus vienas vai otras valsts bruņotajos spēkos.

16.marts nav oficiāla valsts piemiņas diena, tajā privāti tiek pieminēti karā kritušie nacistiskās Vācijas armijā pretlikumīgi mobilizētie Latvijas iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)