Banner 980x90

KP vadītāja: Problēmas ar taksometru pārvadājiem lidostā "Rīga" ir izveidojušās lidostas neizdarības dēļ

Rīga, 2.jūl., LETA. Problēmas ar taksometru pārvadātājiem starptautiskajā lidostā "Rīga" ir izveidojušās lidostas neizdarības dēļ, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama.

"Manuprāt, tas, kas ir noticis, ir lidostas neizdarība," teica Ābrama.

Viņa norādīja, ka atbilstoši Augstākās tiesas spriedumam lidostai ir jānodrošina taksometriem piekļuve tās teritorijā pēc vienlīdzīgiem nosacījumiem, bet lidosta ir ļāvusi situācijai attīstīties savā gaitā, nesniedzot klientiem pietiekamu informāciju par taksometru pārvadājumiem.

"Konkurence nekad nevar būt par sākumu un iemeslu krāpšanai, bet šeit ir runa par krāpšanas gadījumiem. Krāpšana rodas tikai tad, kad patērētājs nav saņēmis pietiekamu informāciju. Vai jūs esat redzējuši kaut kur informāciju, ka taksometru tarifiem griesti ir atcelti, ka šobrīd taksometrs var prasīt samaksu gan par nobrauktajiem kilometriem, gan par iekāpšanu pēc tā izpratnes un tirgus situācijas? Daudzi patērētāji, kad kāpj taksometrā, pat nepaskatās, kas ir rakstīts uz tā durvīm. Varbūt jau uz durvīm ir rakstīts, ka iekāpšana maksā 10 eiro," pauda Ābrama.

Viņa atzīmēja, ka informācija par taksometru pārvadājumiem būtu jābūt atspoguļotai lidostas informācijas centrā.

Tāpat KP vadītāja sacīja, ka Latvijā ir nepieciešams pārskatīt vispārējo taksometru darbības regulējumu, lai tostarp izskaustu situāciju, kad pasažieriem par braucienu ar pussabrukušu taksometru tiek prasīta ļoti augsta maksa.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Satiksmes ministrija strādā pie izmaiņām normatīvajos aktos, lai lidosta "Rīga" varētu risināt radušos problemātisko situāciju ar taksometriem Rīgas lidostā.

Tāpat ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) nosūtījis vēstuli vairākām atbildīgajām valsts institūcijām, aicinot risināt taksometru jautājumu Rīgas lidostā. Vēstule adresēta satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS), ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V), lidosta "Rīga" valdes priekšsēdētājai Ilonai Līcei, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktorei Baibai Vītoliņai, Ābramai un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētājai Zlatai Elksniņai-Zaščirinskai.

Savukārt lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte iepriekš norādīja, ka lidostas iespējas rīkoties ierobežo Administratīvās tiesas lēmums, kas nosaka, ka lidosta nekādā veidā nedrīkst iejaukties taksometru pakalpojumu sniegšanas organizēšanā lidostas publiskajā teritorijā, tādējādi problēmas ar taksometru pakalpojumiem lidostā atrisināsies, kad tiks sakārtota situācija taksometru nozarē kopumā.

Atbilstoši tiesas lēmumam ikvienam licencētam taksometru pakalpojumu sniedzējam ir tiesības sniegt savus pakalpojumus lidostas teritorijā un pieprasīt par to samaksu atbilstoši Rīgas plānošanas reģionā apstiprinātajam tarifam.

Pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no 2017.gada 6.septembra taksometru līnija starptautiskajā lidostā "Rīga" iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)