Banner 980x90

Krāsainas, daudzveidīgas un aizraujošas – konstruēšanas rotaļlietas bērniem

Vai vēlies attīstīt sava bērna problēmu risināšanas prasmes, sīkās motorikas kontroli un izpratni pat fizikas likumiem? Laiks iegādāties viņam konstruēšanas rotaļlietu! Interneta veikals 220.lv saviem mazajiem klientiem sagatavojis īpaši plašu konstruktoru sortimentu dažādiem vecumposmiem un interesēm. 

Konstruktori jeb būvēšanas rotaļlietas pasaulē jau pazīstamas sen, taču pēdējo gadu laikā tās ievērojami attīstījušās, un audzis to piedāvājums. Viena no lielākajām konstruktoru priekšrocībām ir tā, ka katru reizi, kad no kastes izņem kaudzi ar detaļām, vari uzbūvēt ko jaunu un interesantu. Tas nozīmē, ka šīs rotaļlietas ne vien neapnīk, bet arī veicina mazā ķipara radošumu. 

Liela daļa konstruēšanas rotaļlietu iesaista bērna loģiskās un stratēģiskās domāšanas prasmes, kas ir ļoti labi, turklāt šādā veidā iespējams izprast fizikas likumu pamatus, piemēram, par līdzsvaru u.tml. Ja vecāki spēlējas kopā ar savām atvasēm, viņi var iepazīstināt mazos ķiparus ar jauno rotaļlietu, parādot, kā ar to darboties, ko ar to var izdarīt un cik interesanta tā ir. Protams, pašiem mazākajiem ir piemērotas pavisam vienkāršas un drošas rotaļlietas, lai sāktu iepazīt konstruēšanas pasauli. 

Konstruktori ir lieliski piemēroti bērna attīstībai, turklāt ar tiem var spēlēties gan vienatnē, gan kopā ar citiem bērniem vai pieaugušajiem, liekot kopā dažādas formas, krāsas un izmēru detaļas, lai beigās no tā radītu jaunu objektu. 

Lielākie klucīši ir piemēroti mazākiem bērniem, kas palīdz attīstīt viņu roku muskuļus savukārt mazākas detaļas nodarbina pirkstu motoriku, kas ir īpaši svarīga, sākot rakstīt. Torņi, ēkas, pilsētas, helikopteri, mašīnas, kuģi, vilcieni un daudz kas cits – mūsdienās konstruktoru sortiments ir ļoti milzīgs, turklāt to sarežģītība ir radīta dažādos līmeņos – sākot ar pašiem vienkāršākajiem, beidzot ar tādiem, ar kuriem spēlējoties, galva būs jāpalauza pat pieaugušajiem. 

Lego konstruktori – populāra izvēle
Lego ir viens no pasaules vēsturē populārākajiem rotaļlietu ražotājiem. Ja visus viena gada laikā pārdotos klucīšus saliktu rindā, to garums būtu līdzvērtīgs zemes apkārtmēram x desmit. Pasaulē vairāki simti miljonu bērnu un arī pieaugušo spēlējas ar šiem slavenajiem klucīšiem. Lego ir īpašs noslēpums – daudzpusība. Vai zināji, ka sešus klucīšus ar astoņām pumpiņām var sakombinēt 915 miljonos (!) veidu, būvēt torņus, tiltus, pilsētas, attīstīt loģiskās un matemātikas prasmes un vienkārši izklaidēties?

Kā izvēlēties piemērotāko Lego konstruktoru savam bērnam?
Vai meklē dāvanu mazā ķipara dzimšanas dienai? Vai arī bērns jau tik ātri aug, ka ar parastajiem Lego klucīšiem vairs nepietiek? Tad ir skaidrs – jāmeklē kas jauns, un Lego pilnīgi noteikti to var piedāvāt.

Ja mājās ir pavisam mazi bērniņi vai tādi, kuriem jau ir 3–4 gadi, iesakām izmēģināt populāros Lego Duplo komplektus. Tie izceļas ar lielākiem un saudzīgākiem klučiem. Forma ir piemērota mazu bērnu rociņām, it īpaši tiem, kuri vecumā no 2 līdz 5 gadiem. Klucīši ir droši un daudzpusīgi, lai Tava atvase varētu spēlēties stundām ilgi. 

Kad bērns jau izaudzis no vecuma, kam piemēroti Lego Duplo, vari viņam uzdāvināt Lego Juniors komplektu, kuru ir vērts izmēģināt. Tajā ir gan klucīši, gan dažādas citas figūriņas, kā arī lielākas detaļas, kas saliktas jau iepriekš. Šis konstruktors piemērots dažāda vecuma bērniem, bet ražotājs rekomendē tiem, kas ir 4–8 gadus veci. 

Un tad, protams, ir arī sarežģītāki Lego konstruktori, kā, piemēram, Lego Technic vai Lego Mindstorms, kas ir piemēroti vecākiem bērniem un arī pieaugušajiem, jo šeit ir dažādi objekti, kurus var salikt un atkal jaukt ārā, un gadās pat tā, ka rūpīgi jāpadomā, lai saliktu visas detaļas kopā pareizi. 

Ienāc interneta veikalā 220.lv un izvēlies savu Lego konstruktoru jau šodien!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)