Banner 980x90

Kultūru saskarsme: Valerijs Brjusovs un Latvija (1914)

No 23. janvāra Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9 būs skatāma izstāde "Kultūru saskarsme: Valerijs Brjusovs un Latvija (1914)", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Izstāde apskatāma muzeja viesiem līdz šim reti atvērtajā "tapešu" istabā – vienā no Rozentālu ģimenes guļamistabām.

Izstādē aplūkoti krievu literatūras "sudraba laikmeta" pamatlicēja dzejnieka Valerija Brjusova (1873–1924) literārie sakari ar latviešu autoriem un saikne ar Baltijas kultūrtelpu.

Brjusovs bija nozīmīgs latviešu literatūras popularizētājs Krievijā, spožs Raiņa darbu tulkotājs un Jāņa Poruka talanta atklājējs, dzejnieka Kārļa Krūzas vārdiem runājot – "dziesminieks un draugs".

Aptverot laikposmu no 1904.gada līdz 1916.gadam, izstāde vēsta par Valerija Brjusova mākslinieciskajiem uzskatiem, kas tieši ietekmējuši latviešu rakstnieku simbolistu un dekadentu paaudzi, viņa draudzību ar latviešu dzejniekiem, viesošanos Jūrmalā un Rīgā (tostarp Rozentālu ģimenes dzīvoklī) 1914.gadā un nepārvērtējamo ieguldījumu "Latviešu literatūras krājuma" krievu valodā tapšanā.

Izstādē aplūkojami unikālu rokrakstu, fotogrāfiju un grāmatu oriģināli.

Izstāde atvērta līdz 2014.gada 1.septembrim.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)