Banner 980x90

Kvalitatīvas datortehnikas meklējumi – kam jāpievērš uzmanība?

Pienācis laiks aizvietot veco datortehniku un iegādāties jaunu ekipējumu darbam, mācībām vai jautrai laika pavadīšanai pie datora ekrāna? Lieliski! Ja esat zinošs datortehnikas jomā, šis process jums, visticamāk, nesagādās nekādas problēmas, taču, kā rīkoties cilvēkam, kas  šajā jautājumā neorientējas it nemaz? Jūsu vajadzībām esam sagatavojuši dažus atskaites punktus, kuriem noteikti jāpievērš uzmanība, iegādājoties datortehniku un dažādas ar to cieši saistītas preces.

Jauna datora iegāde – ar ko sākt?
Ja esat nolēmis iegādāties jaunu stacionāro vai portatīvo ierīci, galvenais ir saprast, kādam mērķim šī ierīce galvenokārt kalpos ikdienā. Mūsdienu datortehnika var būt ļoti pārsteidzoša – no vienkāršiem risinājumiem dažādu dokumentu un failu uzglabāšanai līdz pat neiedomājami veiktspējīgām ierīcēm, kas paredzētas sarežģītu un ietilpīgu programmatūru lietošanai.

Kad esat noteicis ierīces lietošanas mērķi, jāpievēršas pašam svarīgākajam, proti, datora procesoram. Šajā jautājumā visbiežāk iesaka orientēties pēc šādiem kritērijiem:
● ja dators paredzēts ikdienišķai lietošanai, piemēram, darbam ar dokumentiem, jums pilnīgi pietiks ar standarta variantu – Intel Core i3 procesoru, kurš aprīkots ar vismaz 4 GB operatīvo atmiņu;
● ierīcei, ar kuru iecerēts veikts sarežģītākas pakāpes uzdevumus, tajā skaitā spēlēt datorspēles un strādāt ar lielākas ietilpības datorprogrammām, vislabāk būtu izvēlēties tā saukto vidējās klases aprīkojumu – Intel Core i5 procesoru, kas papildināts ar vismaz 8 GB operatīvo atmiņu;
● savukārt, ja esat nolēmis aktīvi pievērsties tieši ietilpīgu datorspēļu spēlēšanai, jums jāizvēlas jaunākās paaudzes risinājums, proti, Intel Core i7 procesors, kam jābūt aprīkotam ar vismaz 16 GB operatīvo atmiņu.

Kvalitatīvas web kameras izvēle 
Nepieciešama jauna web kamera? Web kamera ir lielisks rīks, kas asistēs lietotāju kā vienkāršas saziņas, tā darba un izklaides jautājumos. Kvalitatīvas web kameras izvēlē noteikti nedrīkst aizmirst par attēla kvalitātes līmeni, tāpēc, iegādājoties šo datortehnikas aksesuāru, īpaša uzmanība jāpievērš tieši kameras izšķirtspējai.

Web kameras galvenokārt iedalās sekojošajos attēla izšķirtspējas līmeņos:
● zema attēla izšķirtspēja – 320 x 240 pikseļi – vienkāršs variants parastu video konferenču nodrošināšanai;
● vidēja attēla izšķirtspēja – 640 x 480 pikseļi – laba standarta opcija pietiekami kvalitatīvām video sarunām darba vai mācību vajadzībām;
● augsta attēla izšķirtspēja – 1280 x 960 pikseļi – lielisks variants cilvēkiem, kuri vēlas augstas kvalitātes risinājumu kā video zvanu veikšanai, tā attēlu uzņemšanai un video failu ierakstīšanai.

Iegādājoties skaļruni, jāpievērš uzmanība jaudai
Arī skaļrunis ir viens no tiem datortehnikas elementiem, bez kuriem noteikti neiztikt nevienā mājsaimniecībā. Lai arī kāds būtu skaļruņa iegādes mērķis, tam jābūt pietiekami jaudīgam, kā arī aprīkotam ar pietiekami plašu atskaņojamo frekvenču diapazonu. 

Viss, protams, ir atkarīgs no jums nepieciešamās kvalitātes, tāpēc jūsu vajadzībām piemērota skaļruņa meklējumos iesakām vadīties pēc tālāk uzskaitītajiem parametriem:
● skaļruņa jauda (W) – jo lielāka būs ierīces jauda, jo mazāki būs skaņas kropļojumi pat pie salīdzinoši liela mūzikas atskaņošanas skaļuma;
● frekvences diapazons (Hz) – šis parametrs norāda uz to, cik augstas un cik zemas skaņas konkrētā ierīce ir spējīga atskaņot. Noteikti neizvēlieties skaļruni, kura frekvences diapazons ir zemāks par 50 Hz;
● savienojuma tips – izvēloties starp bezvadu un tradicionālajiem skaļruņiem, paturiet prātā, ka bezvadu skaļruņi būs daudz praktiskāki gadījumos, kad skaļruni ir nepieciešams pastāvīgi pārvietot no vienas vietas uz otru.

Kas jāņem vērā, dodoties labāko austiņu meklējumos?
Visbeidzot esam nonākuši līdz austiņām. Arī šajā gadījumā vispirms jāizšķiras starp tradicionālo un bezvadu risinājumu. Jāņem vērā, ka bezvadu austiņas pavisam noteikti nodrošinās lielāku kustību brīvību to lietotājam. Protams, nedrīkst aizmirst arī par austiņu tipu, kas jāizvēlas, vadoties pēc jūsu personīgajām nēsāšanas preferencēm. 

Mūsdienās lielākoties pieejami trīs austiņu nēsāšanas veidi, proti, austiņas ar galvas stīpu, "In – Ear" jeb ausī ieliekamās austiņas, kā arī austiņas, kas aprīkotas ar stiprinājumu, kas atrodas aiz auss. 

Izvēloties austiņas darbam pie datora, prātā jāpatur arī šādi kritēriji:
● kvalitatīva mikrofona esamība;
● optimāls austiņu vada garums;
● ārējās trokšņu slāpēšanas funkcijas efektivitāte. 

Kvalitatīva datortehnika internetā
Kur ātri, ērti un izdevīgi iegādāties jaunu un kvalitatīvu datortehniku? Interneta veikals 220.lv piedāvā gan atpazīstamu zīmolu datortehniku, gan dažādus datortehnikas aksesuārus kā darba, tā izklaides vajadzībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)