Banner 980x90

Kvalitatīvi dakstiņi skaistam jumtam

Mājas jumts ir ilgtermiņa ieguldījums, kas pilda svarīgas funkcijas – pasargā ēku no nokrišņu un citu laika apstākļu ietekmes, nodrošina siltumizolāciju, kā arī ir papildina mājas vizuālo izskatu. Domājot par jaunu jumta segumu, plašajā piedāvājumā var nākties apjukt – variantu ir daudz, katram no tiem ir sava specifika un nianses, kas būtu jāņem vērā. 

Vienkāršākais variants, kā izvēlēties savam namam piemērotāko jumta segumu, ir konsultēties ar profesionāļiem, kuri spēs ieteikt labākos risinājumu. 

Dakstiņi – ilgmūžīgs risinājums
Ja īpašu uzmanību pievēršat kvalitātei un vēlaties, lai jumta segums būtu ilgmūžīgs, viens no labākajiem variantiem ir dakstiņi. Tie ir veidoti no dabīgiem materiāliem un ļoti izturīgi – šāds jumta segums kalpos līdz pat 100 gadiem un vairāk. Izvēlei ir pieejami gan betona, gan māla dakstiņi. 

Betona dakstiņi ir gatavoti no dabīgām izejvielām. Tie ir praktiski un ekonomiski izdevīgāki nekā māla dakstiņi. Savukārt māla dakstiņi ir materiāls ar senu vēsturi. Svara ziņā tie ir mazliet vieglāki nekā betona dakstiņi, bet jārēķinās, ka to cena būs augstāka (taču ne astronomiska).

Gan betona, gan māla dakstiņi ir pieejami plašā izvēlē – katrs nama īpašnieks var izvēlēties savām prasībām piemērotāko dakstiņu veidu, krāsu un modeli. 

Monier – dakstiņi skaistam rezultātam
Kvalitatīvi dakstiņi ir arī jumta segumu uzņēmuma Monier piedāvājumā. Monier zina, ka jumts ir ļoti svarīgs ēkas elements, tādēļ regulāri pilnveido savu piedāvājumu, lai klientiem nodrošinātu vislabākos risinājumus. 

Monier piedāvājumā ir gan praktiski betona dakstiņi, gan eleganti māla dakstiņi, kā arī visi nepieciešamie aksesuāri tam, lai jumts kalpotu pilnvērtīgi un būtu drošs – zemsegums, ventilācijas izvadi, stiprinājumi, blīvēšanas materiāli un drošības elementi. 

Dakstiņu veidi un specifikācija
Betona dakstiņi ir pieejami dažādos profilos un plašā cenu diapozonā:
• Minster TE – plakani dakstiņi, kas jumtam piešķirs 21. gadsimta individualitāti. Šī veida dakstiņiem raksturīgs izteikts virsmas gludums kā arī  īpašs pārklājums, kas nodrošina ilgstošu aizsardzību pret veģetācijas veidošanos un apaugšanu;
• EVO – ekonomiski izdevīgi, plakanā profila dakstiņi, kas piemēroti jaunbūvēm un arī jumtu renovācijai;
• Zanda Protector 2.0 – klasiski viļņotie dakstiņi, kuru  īpašais pārklājums ļauj jumta segumam izskatīties kā jaunam ilgāku laiku. Šī tipa dakstiņiem ir piesātināta krāsa, kas mājai piešķir īpašu šarmu;
• Zanda Lux – klasiska stila viļņotie dakstiņi, kas ir īpaši piemēroti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem. 

Dakstiņu atbilstība klimata joslai ir ļoti svarīga, lai dakstiņi kalpotu labi un tajos nerastos plaisas, un tie nesāktu drupt temperatūras svārstību ietekmē. Monier klientiem piedāvā tikai tos dakstiņu modeļus, kas ir pārbaudīti un atzīti par piemērotiem mūsu ziemeļu klimatam.

Monier māla dakstiņu izvēle dod iespēju jumta segumu pielāgot katra individuālām prasībām: 
• Turmalin – plakani dakstiņi, viegli ieklājami, īpaši pielāgoti modernās arhitektūras tendencēm;
• Nortegl –  klasiski ziemeļu arhitektūras dizaina dakstiņi, kas pateicoties savam izmēram ir īpaši piemēroti lielākiem jumtiem;
• Granat 13V – dakstiņi ar dubulto viļņojumu, saukti arī par marseļas tipa dakstiņiem. Piemēroti gan jaunu jumtu ieklāšanai, gan to atjaunošanai;
• Rubin 13V – klasiska, eleganta dizaina dakstiņi, kas ikvienai mājai liks izskatīties teicami, populārākie dakstiņi Vācijā;
• Nova – vēsturiskie S veida dakstiņi modernā versijā;
• Dantegl – dakstiņi ar unikālu krāsu un struktūru, plaši izmantoti vēsturiska stila jaunceltnēm, kā arī jumta seguma renovācijai. Vairākas Latvijas pilis un muižas ēkas rotā tieši šie dakstiņi;
• Vittinge E13 – klasiski, izturīgi zviedru dakstiņi, kas tāpat kā Dantegl dakstiņi paredzēti vēsturiska tipa ēkām;
• Vittinge T11– vēl viens dakstiņa profils, kas sava klasiskā dizaina dēļ īpaši piemērots vēsturiska stila celtnēm. Izturīgs un skaists.

Sazinoties ar Monier speciālistiem, saņemsiet gan plašāku informāciju par pieejamo dakstiņu specifikāciju, gan rekomendācijas par piemērotākajiem risinājumiem. Tāpat iespējams iegūt uzticamu un pārbaudītu jumiķu kontaktinformāciju, lai Jums nebūtu jāšaubās par sava jaunā jumta kvalitāti. 

Dakstiņi – ilgmūžīgs, drošs un skaists jumta seguma risinājums, kas vienmēr būs modē. Izvēlieties savai mājai piemērotākos dakstiņus un to uzklāšanu uzticiet profesionāļiem! Uzziniet vairāk – monier.lv. 

* Rakstā izmantota informācija no https://www.monier.lv/jumta-materiali.html un https://www.monier.lv/fileadmin/bu-files/lv/Brosuras_2018/Monier_standarts_klasts_2018m.pdf.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)