Banner 980x90

Labākais ceļvedis klozetpoda iegāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tualetes pods ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mūsu mājokļos ir tāda telpa kā tualete. Vai vannas istaba, atkarībā no telpu plānojuma. Kopš brīža, kad mājās parādījās kanalizācijas un ūdens apgādes sistēmas, mēs šo komfortu uzskatām par pašsaprotamu. Taču, kas attiecas uz santehniku, tualetes podi mēs būt dažādi, tādēļ ir svarīgi izvēlēties tādu, kurš atbilst telpas izmēram, tavām un citu mājinieku vajadzībām, kā arī finansiālajām iespējām. 

Ja vien līdz šim neesi veicis remontu tualetē vai vannas istabā, iespējams, nemaz nebūsi aizdomājies par to, kā podi var atšķirties. Tādēļ, ja tuvākajā laikā plāno mainīt tualetes podu, iesakām izlasīt šo rakstu, lai saprastu, kā izvēlēties īsto.

Divdaļīgais klozetpoda komplekts
Šie ir izplatītākie tualetes podi, kurus redzēsi veikalos. Kā jau var noprast, to komplekti sastāv no divām atsevišķām daļām – poda un skalojamās kastes. Šim klozetpoda veidam ir vairākas priekšrocības – tas ir lētāks, kā arī komplekta daļas var pārvietot atsevišķi. Tas ir praktiski, ja podu nepieciešams uznest, piemēram, uz piekto stāvu!

Šī tualetes poda komplekta daļas ir veidotas, lai ideāli saderētu kopā, taču problēmas var radīt savienojuma vieta, kas ātri vien uzkrāj netīrumus un putekļus. Ja tīrībai tavā mājoklī ir īpaši svarīga loma, diez vai tev patiks divdaļīgs poda komplekts. Tajā pašā laikā šis ir klasisks modelis, kurš iederēsies ikvienas tualetes vai vannas istabas interjerā. 

Viendaļīgais klozetpods
Šī moderna alternatīva klasiskajiem, divdaļīgajiem podu komplektiem. Viendaļīgo klozetpodu, kurā sēdvieta un skalojamā kaste ir apvienota vienā gabalā, ir grūtāk pārvietot, kā arī tas parasti ir dārgāks, taču uzstādīšana un tīrīšana ir krietni vienkāršāka. Šim veidam ir pieejami podi ar augstāku un zemāku sēdvietu, tādēļ izvēles iespēju ir pietiekami daudz. Ja vēlies iekārtot savu vannas istabu vai tualeti modernā veidā, kā arī atvieglot telpas uzkopšana, šī būs īstā izvēle. 

Retro – tualetes pods ar atsevišķu, augstāk piestiprinātu skalojamo kasti
Skatoties no funkcionalitātes perspektīvas, šie klozetpodi darbojas līdzīgi kā divdaļīgie. Atšķirība ir tajā, cik augstu novietota ir skalojamā kaste, atsedzot savienojošo cauri starp podu un ūdens rezervuāru. 

Šāda veida klozetpodi sastopami vecākos mājokļos, kā arī tur, kur retro stils tiek ieviests kā daļa no vannas istabas vai tualetes dizaina. Šāda komplektācija var kalpot arī kā interesants dekors, papildinot to ar interesantu auklu vai ķēdi, kas paredzēta noskalošanai. Tiesa, šie modeļi mūsdienās ir mazliet dārgāki, kā arī nav tik bieži pieejami.

Piekaramie tualetes podi
Tie piešķir telpai patīkamu, nepārblīvētu izskatu. Lieliski iederēsies minimālisma stilā veidotā interjerā. Skalojamo kasti šādos gadījumos parasti iebūvē sienā, kas attiecīgi palīdz ietaupīt vietu. Šāda veida podiem ir tikai horizontālais izvads (sienā), kā arī jāņem vērā sienas svarnesība. Uzstādīšanai ieteicams nolīgt profesionāli, jo tā ir nedaudz sarežģītāka nekā citu veidu podiem. Šie modeļi patiks tiem, kuri vēlas vienkārši tīrāmu telpu, jo nekas netiks skrūvēts pie grīdas.

Grīdā montējamie tualetes podi
Atšķirībā no iepriekšējā veida šie podi tiek stiprināti pie grīdas, tādēļ, pirmkārt, jāņem vērā, ka būs vairāk vietu, kur uzkrāties netīrumiem, kas nākotnē var apgrūtināt tīrīšanu. Izvadi šiem klozetpodiem var būt gan  horizontāli, gan vertikāli, gan universāli. Pieejami daudzveidīgi modeļi dažādās krāsās, formās un augstumos. 

Skalojamās kastes režīmi un mehānisms
Tagad, kad esi izvēlējies to klozetpoda veidu, kāds tev patīk un ir nepieciešams, ir vērts padomāt par to, kuram skalošanas mehānismam dot priekšroku. Ir klasiskās skalojamās kastes, kas nodrošina ūdens nolaišanu ar gravitācijas spēku, jo pats rezervuārs atrodas augstāk par podu. Savukārt mūsdienās populārākie ir mehānismi, kas ar spiediena palīdzību nodrošina noskalošanu neatkarīgi no tā, kur atrodas ūdens rezervuārs. Skalojamā kaste var būs aiz poda vai sienā. 

Pievērs uzmanību arī tam, kādi noskalošanas režīmi pieejami konkrētajam modelim. Lai ietaupītu ūdeni, izvēlies dubulto skalojamo kasti, kurā ir divu tilpumu konteineri, piemēram, 3 un 6 litru. 

Sēdvietas augstums
Šim faktoram ir jāpievērš īpaša uzmanība, jo pārāk zems tualetes pods ne tikai izskatīsies nepievilcīgi, bet arī būs neērts lietošanai, un to pašu var teikt arī par pārāk augstu klozetpodu. Piemēram, standarta piekaramo tualetes podu parasti stiprina aptuveni 40 cm no zemes (neskaitot sēdvietu). Savukārt, kas attiecas uz grīdā montējamiem modeļiem, tur jāskatās poda augstuma parametri. Piemēram, būvniecības preču veikalā Prof.lv iespējams iegādāties modeļus, kuru augstums ir no 63,5 līdz pat 99,5 cm.

Ja tevi interesē pārējie klozetpodu modeļi, santehnika vai citi būvmateriāli, ienāc Prof.lv – plašs piedāvājums, izdevīgas cenas un ātra piegāde!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)