Banner 980x90

Latgales priekšpilsētā 16.novembrī strādās VID klientu apkalpošanas centrs

16.novembrī  Mazā biznesa dienas ietvaros visi mikrouzņēmumi un mazo uzņēmumu pārstāvji no plkst.9.00 līdz 14.00 ir aicināti apmeklēt piecus VID klientu apkalpošanas centrus: Preiļos, Tukumā, Cēsīs, Bauskā un Rīgā - Latgales priekšpilsētā, lai konsultētos par nodokļu maksātāju tiesībām un pienākumiem un saņemtu praktisku informāciju par nodokļu piemērošanas jautājumiem, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste
Evita Teice-Mamaja.

 Viens no Mazā biznesa dienas mērķiem ir nodrošināt valsts iestāžu un esošo un potenciālo nodokļu maksātāju savstarpēja dialoga sekmīgu veidošanu. VID šajā dienā piedāvās konsultēt gan tās personas, kas jau darbojas biznesā, gan tās, kuras vēl tikai vēlas reģistrēties un domā par biznesa uzsākšanu. Galvenās konsultāciju jomas paredzētas par nodokļu maksātāju tiesībām un pienākumiem, sniegt vispārīgu informācija par reģistrēšanos VID, par nodokļu veidiem, pārskatiem un deklarācijām, kuras jāsniedz VID, par reģistrēšanos kā saimnieciskās darbības veicējiem, par fiksēto iedzīvotāju ienākumu nodokli, patentmaksām, mikrouzņēmuma nodokli un to priekšrocībām, grāmatvedības uzskaiti, nekustamā īpašuma iznomātājiem, Elektroniskās deklarēšanās sistēmas (EDS) darbību, priekšrocībām un iespējām.

Pasākuma ietvaros tiks piedāvāta iespēja noslēgt EDS līgumu, izsniedzot jau sagatavotus EDS līguma projektus, kā arī uzreiz sniedzot praktiskus piemērus. Šādus līgumus piedāvās noslēgt ne tikai juridiskām personām, bet arī fiziskām, uzsverot ērto iedzīvotāju ienākuma nodokļa gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanu un iesniegšanu, izmantojot EDS.

Mazā biznesa diena ir viena diena gadā, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Latvijas mikrouzņēmumiem un mazajiem uzņēmumiem, atbalstot viņus gan ar uzslavu vai padomu, gan pirkumiem vai pasūtījumiem.

Mazā biznesa diena tiek organizēta iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" ietvaros un ir viens no publiskākajiem pasākumiem, kurā piedalīties var ikviens. VID klientu apkalpošanas centru Preiļos, Tukumā, Cēsīs, Bauskā un Rīgā Latgales priekšpilsētā darbalaiks sestdien, 2013.gada 16.novembrī, būs no plkst. 10:00 līdz 14:00. VID klientu apkalpošanas centru kontaktinformācija pieejama VID mājaslapā sadaļā Kontakti.

Jāatzīmē, ka VID nodokļu speciālisti līdz šim ir piedalījušies arī visos iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" ietvaros organizētajos semināros un informatīvajos tirdziņos Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jelgavā un Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)