Banner 980x90

Latviešu biedrības namā sveic runas un vizuālās mākslas konkursu laureātus

20.novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā notiek skatuves runas un literāro uzvedumu "Ievelc dziļā elpā savu Latviju" (1.-9.kl.) un vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas "Kur saulīte rotājās" konkursu noslēguma pasākums, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Valsts izglītības satura centra abiedrisko attiecību speciāliste Diāna Ļaha.

Laureātus sveiks Valsts izglītības satura centrs (VISC), simpātiju balvas pasniegs Saules muzeja pārstāvji.

Sagaidot Latvijas 95.gadadienu, Valsts izglītības satura centrs organizēja skolēnu patriotisma audzināšanas pasākumu ciklu "Mana Latvija". Ciklā interešu izglītības mākslas pulciņu audzēkņi piedalījās konkursā "Kur saulīte rotājās". Risinot konkursa tēmu, dalībnieki iepazinās ar saules zīmi, simbolu, jēdzienu latviešu tautas etnogrāfijā, kultūrā, iegūtās atziņas realizējot radošos darbos dažādās mākslas tehnikās. Kopumā trijās konkursa kārtās bija pieteikti vairāk nekā 2000 darbu. Labākos darbus varēja apskatīt izstādēs Kuldīgā, Līvānos, Jelgavā, Babītē, Kocēnos un Rīgā.

Tikmēr izkopjot skolēnos nacionālo identitāti un emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku, VISC rīkoja skolēnu skatuves runas un literāro uzvedumu konkursu "Ievelc dziļā elpā savu Latviju!". Konkurss notika mācību gada ietvaros, un tas tematiski bija veltīts Latvijas jubilejas gadam. Konkursā piedalījās aptuveni 400 skolēni no 1.-12.klasei. Labākie, kuri izturēja skolas, novada un reģiona atlasi, tiks sumināti noslēguma pasākumā.

Abu konkursu laureātu apbalvošanas pasākums notiek 20.novembrī plkst.14.00 Rīgas Latviešu biedrības namā. Kopumā paredzēts sveikt aptuveni 300 dalībniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)