Banner 980x90

Latvijā trešajā ceturksnī lēnākā ekonomikas izaugsme Baltijā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijā šogad trešajā ceturksnī bija lēnākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Baltijā, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Latvijā 2016.gada trešajā ceturksnī IKP salīdzinājumā ar 2015.gada trešo ceturksni, pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 0,3%, Lietuvā, pēc otrreizējā novērtējuma datiem, ekonomika auga par 1,7%, bet Igaunijā, pēc ātrā novērtējuma datiem, IKP palielinājās par 1,1%.

Vienlaikus ceturksni iepriekš - šogad otrajā ceturksnī - Latvijā bija straujākā ekonomikas izaugsme Baltijā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu. Šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2015.gada otro ceturksni Latvijas IKP auga par 2%, Lietuvas - par 1,9%, bet Igaunijas - par 0,8%.

Arī pirms gada - pagājušā gada trešajā ceturksnī - salīdzinājumā ar iepriekšējā gada trešo ceturksni Latvijā bija straujākais IKP pieaugums starp Baltijas valstīm. Pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2014.gada trešo ceturksni Latvijas IKP palielinājās par 3,5%, Lietuvas - par 1,8%, bet Igaunijas - par 1,9%.

Savukārt šogad pirmajā ceturksnī Latvijas ekonomika auga par 2,1%, kamēr Lietuvas IKP palielinājās par 2,4%, bet Igaunijas - par 1,5%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)