Banner 980x90

Latvijas Dabas muzejs paaugstinās cenas

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Lai segtu izdevumus, kas saistīti ar pastāvīgiem uzlabojumiem, Latvijas Dabas muzejā (LDM) plānots paaugstināt biļešu un citu pakalpojumu cenas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais LDM publisko pakalpojumu maksas cenrādis paredz maksas paaugstināšanu par ieejas biļetēm, sniegtajām konsultācijām, ekskursijām, kā arī par telpu īri un pasākumu organizēšanu.

Izmaiņas maksas cenrādī tiek pamatotas ar to, ka pastāvīgi tiek veikti uzlabojumi muzeja izglītības darbā un gatavoti dažādi izglītojoši materiāli, kas papildina ekskursijas un nodarbības un prasa papildus laiku un materiālu resursus.

Vienlaikus tiks saglabātas atlaides konkrētām sabiedrības grupām, kā arī noteiktām sabiedrības grupām muzeja apmeklējums arī turpmāk būs bez maksas.

Ja pašlaik ieejas biļete vienam skolēnam maksā 71 centu, tad turpmāk maksa būs viens eiro. Studentiem un pensionāriem pēc noteikumu spēkā stāšanās līdzšinējo 1,14 eiro vietā būs jāmaksā divi eiro, bet pieaugušajiem līdzšinējo 2,13 eiro vietā par apmeklējuma biļeti būs jāšķiras no trīs eiro.

Par gada biļeti pamatekspozīciju un tematisko izstāžu apmeklēšanai līdzšinējo 7,11 eiro vietā skolēniem būs jāmaksā desmit eiro, studentiem un pensionāriem cena celsies no 12,81 eiro līdz 15 eiro, bet pieaugušajiem - no 19,92 eiro līdz 20 eiro.

Samaksa pieaugs arī par gida pakalpojumiem. Ja pašlaik muzeja pamatekspozīcijas izrādīšana gida pavadībā 45-60 minūšu garumā izmaksā 8,54 eiro, apstiprinot jaunos noteikumus, cena būs desmit eiro. Vismaz stundu gara ekskursija pašreizējo 12,81 eiro vietā izmaksās 15 eiro.

Par dažiem eiro tiks paaugstināta muzeju telpu izmantošanas maksa. Šajās pozīcijās summas ir dažādas - atkarībā no cilvēku skaita, ar vai bez tehnikas un telpu novietojuma muzeja ēkā.

Sagatavojot jauno noteikumu projektu, ikvienam bija iespēja iesniegt savus priekšlikumus, taču tādi netika saņemti, norāda VARAM.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)