Banner 980x90

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Ludzas dienas

Trešdien, 15.maijā, plkst.13.00 līdz plkst.17.30 K. Barona ielā 14, turpinot novadu dienu tradīciju, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), Ludzas novada pašvaldība un Ludzas pilsētas galvenā bibliotēka rīko Ludzas dienas, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre Velta Knikste.

Ludzas novadnieki sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku ieplānojuši plašu programmu, kurā piedāvās izstādi par Ludzu no LNB krājumiem un divas foto izstādes par Ludzu, būs skatāmi arī fragmenti no Ludzas novadnieka ievērojamā kinorežisora Herca Franka filmām. Apmeklētājiem savas prasmes rādīs Ludzas amatnieki, ar muzikālām intermēdijām visus priecēs Tihovsku ģimene un Folkloras kopa "Rīkšova". Ludzas uzņēmēji sagatavojuši arī prezentācijas par Ludzas novada attīstību un tūrisma iespējām. Klātesošos Ludzas novada dienās uzrunās un ar viesiem diskutēs LNB direktors Andris Vilks, Ludzas novada priekšsēdētāja Alīna Gendele un Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas direktore Inta Kušnere.

Ludzas novads ir pierobežas novads un atrodas Latgales reģiona austrumu daļā, pamatoti uzskatāms par vārtiem starp austrumiem un rietumiem. Ezeriem un mežiem bagāto zemi senās ciltis par savu apmetnes vietu izvēlējās jau pirmajā gadu tūkstotī pirms mūsu ēras. Par to liecina 14 apmetnes, vairāk nekā 25 pilskalni un aptuveni 70 kapukalni. Rakstos Ludzas vārds pirmo reizi minēts 1777.gadā. Ludzas novada teritorijā atrodas daudz kultūrvēsturisku pieminekļu - Ludzas viduslaiku pilsdrupas, Tadeuša kapela un zvanu tornis, Māras zemes karalienes statuja, Ludzas katoļu baznīca un citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)