Banner 980x90

Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies Vorens Moks

"Vorens Moks un draugi" – šāds zīmīgs nosaukums dots koncertam, kas 2.decembra vakarā skanēs Latvijas Nacionālajā operā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv atklāja LNO preses birojā.

Uzmanības centrā - latviešu publikas mīlulis, pasaulslavenais ķīniešu tenors Vorens Moks (Warren Mok), ar kuru kopā uz skatuves kāps Sonora Vaice, Kristīne Zadovska un Samsons Izjumovs. Iepazīsim arī Vorena Moka tautieti Binbinu Vanu (Bing Bing Wang), bet pie diriģenta pults būs smalkjūtīgais un niansētais diriģents Tadeušs Voicehovskis no Polijas.

Ķīnas un Latvijas operdziedoņu "randiņā" skanēs romantisma piestrāvota mūzika - fragmenti no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti un Žorža Bizē operām.

Jau daudzu gadu garumā Latvija Vorenam Mokam kļuvusi gandrīz kā otrās mājas, bet mūsu vadošie solisti – par lieliskiem domubiedriem, ar kuriem viņu saista gan muzikāla saskaņa, gan cilvēciska saprašanās no pusvārda. Visi kopā viņi uzstājušies gan koncertos, gan vairākos operiestudējumos.

Viņa repertuārā - vairāk nekā 50 lomu, tostarp Kalafs "Turandotā", Kavaradosi "Toskā", Radamess "Aīdā", titulloma "Donā Karlosā", dons Hosē "Karmenā", Manriko "Trubadūrā", Turidu "Zemnieka godā", Kanio "Pajaci", Romeo, Fausts, Verters un citas.

Biļetes uz koncertu "Vorens Moks un draugi" iespējams iegādāties LNO kasēs Aspazijas bulvārī 3, Rīgā, un "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā - www.bilesuparadize.lv vai www.opera.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)