Banner 980x90

Latvijas Nacionālo mākslas muzeju 4.maijā apmeklē vairāk nekā 19 000 cilvēku

Publicitātes foto/ Foto: Renārs Koris
Publicitātes foto/ Foto: Renārs Koris
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka pēc trīs gadu pārtraukuma, kuros veikti rekonstrukcijas, renovācijas un jauna apjoma izbūves darbi, trešdien, 4.maijā vēra durvis apmeklētājiem, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeju atklāšanā piedalījās Latvijas Republikas ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, gleznotāja Džemma Skulme un LNMM direktore Māra Lāce, kā arī visi vērienīgā rekonstrukcijas procesa dalībnieki – arhitekti, projektētāji un būvnieki. 

Par godu svinīgai atklāšanai, mākslas muzeja apmeklētājus, rīdziniekus un pilsētas viesus visas dienas garumā iepriecināja īpaša muzikālā programma, kurā piedalījās Latvijas mūziķi. 

Pasākuma apmeklētājiem bija iespējams bez maksas iepazīties ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgo ekspozīciju "Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts", un īpaši muzeja atvēršanai sagatavotajām izstādēm, kas veltītas nozīmīgiem Latvijas māksliniekiem: "Miervaldis Polis. Ilūzija kā realitāte" un "Boriss Bērziņš (1930 – 2002). Sudrabs/zelts".

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta bija kalpojusi sabiedrībai jau 107 gadus. Tāpēc pieņemts lēmums par ēkas rekonstrukciju un paplašināšanu ar mērķi radīt mūsdienīgu muzeja infrastruktūru mākslas darbu eksponēšanai, saglabāšanai.

2010.gada 25.maijā Rīgas domes Īpašuma departaments izsludināja starptautisko metu konkursu ēkas rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrādei. Kopā žūrijas vērtējumam iesniegti 28 arhitektu darbi.  2010.gada 30.septembrī žūrijas komisija par labāko vienbalsīgi atzina Lietuvas arhitektu biroja "Processoffice" radīto metu ar devīzi "VV 903". 2011. gada 24.janvārī parakstīts līgums par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekta izstrādi, bet 2012.gada 23.maijā ēkas būvprojekts akceptēts Rīgas pilsētas būvvaldē. 2013.gada 22.janvārī parakstīts būvdarbu līgums ar SIA "RE&RE" un līgums ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūru par ERAF struktūrfondu finansējumu projektam. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)