Banner 980x90

Latvijas Okupācijas muzejam trimdas latvietis novēl 250 000 austrāļu dolāru

Neilgi pēc Ziemassvētkiem muzeju sasniedza ziņa, ka to savā testamentā pieminējis Austrālijā mūžībā aizgājušais Juris Graudiņš (19.05.1926-07.04.2010), novēlot Okupācijas muzejam 250 000 AUD.

Ziņas par aizgājēju ir visai pieticīgas. Juris Graudiņš dzimis 1926.gada 19.maijā Tukuma apriņķī. 1944. gadā viņš dodas bēgļu gaitās uz Vāciju, no kurienes ceļš tālāk aizved uz Austrāliju. Pēc dzīvesbiedres nāvēs 2004. gadā Juri aprūpēja Sidnejas Latviešu biedrības aprūpes organizācija Laima.

Šis novēlējums ir ļoti svarīgs muzeja darba uzturēšanai finansiāli grūtajos apstākļos.

Muzejs izsaka sirsnīgu pateicību visiem tiem, kas palīdzējuši nokārtot visas formalitātes, lai novēlējums tiktu nodots muzejam.

Muzeja misija: 
*  Atcerēties, kas notika ar Latviju, Latvijas tautu un zemi komunistiskās Padomju Savienības un nacionālsociālistiskās Vācijas režīmu valdīšanas laikā no 1940. līdz 1991.gadam;
* Pieminēt netaisni notiesātos un noslepkavotos, svešos karos kritušos, represijās un izsūtījumā cietušos un mirušos, bēgot no okupācijas varām, pasaulē izkliedētos;
* Atgādināt pasaulei svešo varu nodarījumus Latvijas valstij, zemei un tautai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)