Banner 980x90

Latvijas skolēni izcīnījuši divas bronzas medaļas Starptautiskajā informātikas olimpiādē

Rīga, 12.aug., LETA. Latvijas skolēni Starptautiskajā informātikas olimpiāde ieguvuši divas bronzas medaļas, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centra projektu vadītāja Liene Voroņenko.

Kopumā par medaļām olimpiādē, kas no 4. līdz 11.augustam notika Baku, Azerbaidžānā, cīnījās 325 dalībnieki no vairāk nekā 80 valstīm, tai skaitā arī ASV, Ķīnas, Japānas un Korejas. Sarežģītā sacensībā Matīss Kristiņš no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Kārlis Šusters no RTU Inženierzinātņu vidusskolas saņēma bronzas medaļas.

Komandu pārstāvēja arī Renāts Jurševskis no Cēsu Valsts ģimnāzijas un Vladimirs Ščigoļevs no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas.

"Mūsu jauniešu sasniegumi rāda, ka ar savām zināšanām droši varam stāties līdzās ikvienai valstij, jo mūsu jaunie talanti spoži nes Latvijas vārdu pasaulē," olimpiādes rezultātus vērtēja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

Latvijas izlasi Baku vadīja Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Mārtiņš Opmanis un SIA "whiteCryption" vecākais programmētājs Andrejs Vihrovs. Olimpiādes starptautiskā komitejā Latviju pārstāvēja "Palantir Technologies" programmētājs Eduards Kaļiņičenko.

Latvijas komandu startam olimpiādē sagatavoja SIA "Progmeistars" vadošais pasniedzējs Sergejs Meļņiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)