Banner 980x90

Latvijas skolēni izvēlas sportu un veselīgu dzīves veidu

Gandrīz puse Latvijas skolēnu atzīst, ka ārpus skolas papildus interesējas par sportu un veselīgu dzīvesveidu, secināts "Zelta Zivtiņas" veiktajā aptaujā. Turklāt 67% respondentu norāda, ka aktīvi iesaistās ārpusskolas aktivitātēs – apmeklē pulciņus un dažādas nodarbības, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja "ZZ Čempionāta" sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Lai stiprinātu jauniešu interesi par aktīvu laika pavadīšanu ar saviem vienaudžiem, jau septīto gadu Latvijā norisināsies vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles "ZZ Čempionāts". Pieteikties čempionātam var vēl trīs dienas - līdz 10.aprīlim.

Kā otru populārāko interešu virzienu uzreiz pēc sporta un dažādām citām aktīvām nodarbēm, 29% skolēnu norādīja dažādas kultūras tēmas – literatūra, kino un mode. Interesanti, ka augstu novērtējumu guva arī matemātika, ķīmija, fizika un biloģija – par eksaktajām zinātnēm interesējas 28% aptaujāto skolēnu.

Šogad "Zelta Zivtiņa" kopā ar jauniešu organizāciju "Avantis". "ZZ Čempionāta" sacensībās rosinās skolēnu interesi par vispusīgu aktīvu brīvā laika pavadīšanu, par galvenajiem sacensību elementiem izvēloties spēku un prātu, kuru mijiedarbība ir svarīga ikviena pilnvērtīgai attīstībai. Veiktā aptauja apliecina, ka skolēnu intereses ir ļoti dažādas, tādēļ ir svarīgi nodrošināt atbilstošas iespējas tās attīstīt.

"Zelta Zivtiņas" aptauja veikta šī gada martā sadarbībā ar izglītības portālu E-klase un tajā piedalījušies 4994 respondenti.

Pieteikt savu klasi čempionātam iespējams līdz 10.aprīlim, reģistrējoties mājas lapā www.zzcempionats.lv. Lai kvalificētos "ZZ Čempionāta" pusfinālu sacensībām, skolēniem būs jāveic mājasdarbs - jādemonstrē radoša pieeja un jārada pilnīgi jauns sporta veids, kurā apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš. Kā ierasts "ZZ Čempionāts" norisināsies trīs posmos un dalībnieki startēs trīs klašu grupās: 4. - 5., 6. - 8. un 10. - 11.klases.

Labākie mājasdarbu veicēji tiksies "ZZ Čempionāta" pusfinālos – 30.aprīlī Daugavpilī, 3.maijā Madonā, 7.maijā Dobelē, 10.maijā Kuldīgā un 14.maijā Rīgā. Pusfinālos piedalīsies radošākās klases, kas kopā ar klasesbiedriem radīs un laikus iesniegs mājasdarba uzdevumu. Pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā Rīgā.

Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja – izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties "Online ZZ Čempionātā", labākajām klasēm katrā vecuma grupā būs otra iespēja saņemt ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā.

"ZZ Čempionāts" ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinājis augt. 2012.gadā čempionātam pieteicās jau 1900 klases, apvienojot aptuveni 60 000 skolēnu. Kopumā pērn "ZZ Čempionātā" piedalījās vairāk nekā 85% Latvijas skolēnu no 4.- 8. un no 10.-11.klasēm, kuras saskaņā ar "ZZ Čempionāta" nolikumu piedalās sacensībās.

"ZZ Čempionātu 2013" vadīs atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un Ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpēsies par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu kā lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

Šī gada uzvarētājiem sarūpētās balvas:
1.vieta visām klašu grupām: CTM velosipēdi visai klasei.
2.vieta visām klašu grupām: SAMSUNG mobilie viedtelefoni visai klasei.
3.vieta visām klašu grupām: biļetes uz popmūzikas dīvas Lana Del Ray koncertu visai klasei.

"ZZ Čempionātu 2013" organizē "Zelta Zivtiņa" un jauniešu organizācija "Avantis". To atbalsta Tele2, Nike, Sportland, Samsung, Food Union, Pols, Angry birds, Dienas deva, dabīgais minerālūdens "Turaida", Arēna Rīga, Madonas dome, Kuldīgas dome, Daugavpils dome, Doboles dome, JCDecaux, LNT, Inbox.lv, Sīrups, Pilseta24.lv un E-klase.lv. Paldies, par starta došanu septītajā "ZZ Čempionātā 2013" Izglītības un Zinātnes ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)