Banner 980x90

Latvijas valsts dibināšanas vieta godināta ar jaunu piemiņas plāksni

Sestdien pie Latvijas Nacionālā teātra ēkas, kurā pirms 95 gadiem tika pieņemts oficiāls lēmums par Latvijas valsts dibināšanu, tika atklāta šim nozīmīgajam notikumam veltīta piemiņas plāksne.

"Paldies visiem, kas godam pastrādājuši, lai pēc 95 gadiem šeit atkal atgrieztos šī piemiņas plāksne, kā zīmē, ka viss attīstās, viss turpinās," svinīgajā pasākumā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) uzsvēra piemiņas plāksnes simbolisko nozīmi un savā apsveikuma runā aicināja iedzīvotājus ik dienu cienīt, mīlēt un godāt Latvijas valsti.

"Sava valsts - tā ir milzu vērtība. Sava valsts ir jāsargā un jāmīl katru dienu, ne tikai svētkos," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Savukārt Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis norādīja, ka iestādes darbinieki ik dienas skaidro saviem viesiem, ka ēkā ir ne tikai teātris, bet tajā tika dibināta arī Latvijas valsts.

"Piemiņas plāksne vēsta, ka šī ir tā vieta pilsētas sirdī, kur patiesi tapusi Latvijas valsts," teica Rubenis.
Kā ziņots, plāksne tapusi ar piecu Kalpaka bataljona Studentu rotas studentu korporāciju un Pulkveža Oskara Kalpaka fonda atbalstu. Ziedojumi vākti ballē ar mērķi atjaunot plāksni, ko 1938.gada 18.novembrī atklāja pie teātra fasādes par godu Latvijas dibināšanas 20.gadadienai.

Pēdējā gada laikā pie okupācijas laikā iznīcinātās plāksnes atjaunošanas strādāja arhitekts Ēriks Cērpiņš un tēlnieks Gļebs Panteļejevs. Plāksne vēstīs: "Šeit 1918.gada 18.novembrī dibināta Latvijas valsts", kam sekos informatīvs teksts par šo dienu vairākās valodās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)