Banner 980x90

Leļļu teātris sāk marta repertuāra biļešu pārdošanu

Latvijas Leļļu teātris sācis iepriekšpārdošanu uz marta izrādēm, tostarp uz veselām trīs pirmizrādēm, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Leļļu teātra Sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte.

Jau 1.martā Leļļu teātra Mazajā zālē savus niķus un stiķus izstrādās pasaules slavenākie delveri Makss un Morics, kuru tēlos iejutīsies aktieri Artūrs Putniņš un Daumants Švampe. Izrādes režisors Edgars Kaufelds gan saka, ka izrādes varoņi ir jau pieauguši un kļuvuši nedaudz prātīgāki, bet piekrituši izstāstīt savas dzīves neparastākos atgadījumus ar visām no tā izrietošajām sekām. Izrādes radošajā komandā darbojas arī māksliniece Ieva Ozoliņa un mūziķis Juris Kaukulis.

15.martā notiks pirmizrāde Vijas Blūzmas iestudētajai klasiskajai pasakai "Trīs sivēntiņi un vilks" latviešu trupā. Izrādē, kas domāta pašiem mazākajiem (no divu gadu vecuma), būs redzamas unikālas – marionešu lelles, ko veidojis mākslinieks Gedimins Kotello. Iestudējuma muzikālo noformējumu radījis komponists Uģis Vītiņš, bet lelles iedzīvinās aktieri Santa Didžus, Ance Muižniece, Miķelis Žideļūns un Anrijs Sirmais.

Marta jauniestudējumu sēriju noslēgs Enīdas Blaitones "Slavenais pīlēns Tims", ko režisors Māris Koristins iestudēs ar krievu trupas aktieriem. Šī būs klasiska širmja izrāde ar lellēm bērniem no trīs gadu vecuma. Iestudējuma pirmizrāde gaidāma Leļļu teātra Lielajā zālē 22. martā.

Paralēli jaunām izrādēm repertuārā atgriezīsies arī izrādes, kas netika rādītas svētku periodā – "Brīnumpērlīte", "Snaudošā pūķa pasaka" un "Zaķīšu pirtiņa".

Savukārt Latvijas Leļļu teātra jubilejas sezonas ieskaņā Starptautiskajā leļļinieku dienā, 21.martā, teātrī notiks leģendārajam māksliniekam Pāvilam Šenhofam veltītās A.Linē monogrāfijas "Leļļu pasaules goda pilsonis" (izdevniecība "Neputns") atvēršanas svētki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)