Banner 980x90

Lems par 317 000 eiro piešķiršanu robežsargiem cīņai ar nelegālo imigrāciju Eiropā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
​Valdība otrdien, 5.jūlijā, lems par 317 520 eiro piešķiršanu izdevumu segšanai, kas saistīti ar pievienotās vērtības nodokļa samaksu par precēm un pakalpojumiem saistībā ar Valsts robežsardzes dalību Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūras "Frontex" organizētajās starptautiskajās operācijās pret nelegālo imigrāciju.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju uz ES ārējām robežām nelegālās imigrācijas jomā, patvēruma meklētāju pieplūduma situāciju un nepieciešamību nodrošināt cilvēku dzīvību glābšanu jūrā, Valsts robežsardze aktīvi piedalās "Frontex" organizētajās kopējās operācijās.

Visvairāk resursu tiek iesaistīts Vidusjūras reģionā, kur pašlaik ir vislielākais nelegālās imigrācijas spiediens. Vidēji Latvija katru gadu ir nodrošinājusi ap 200 amatpersonu iesaisti kopējās operācijās, amatpersonām piedaloties tajās rotējošā kārtībā, kā arī tehniskā aprīkojuma - helikopteru, kuteru, mobilās videonovērošanas kompleksu, apvidus patruļmašīnu un dienesta suņu - iesaisti.

Nodrošinot Valsts robežsardzes tehniskā aprīkojuma iesaisti operācijās, ir nepieciešams veikt tehniskā aprīkojuma remontu un apkopi, iegādāties rezerves daļas un citas preces, lai uzturētu to pastāvīgā gatavībā un nodrošinātu darbspēju visā operācijas laikā. Visos šajos gadījumos iegādes un pakalpojumi tiek aplikti ar pievienotās vērtības nodokli, kas veido ievērojamu daļu no Valsts robežsardzes pamatbudžeta līdzekļiem un netiek kompensēts no "Frontex" budžeta.

Šobrīd pastāv riski tam, ka Latvija atsaka dalību tikai un vienīgi tādēļ, ka nav iespējas veikt iepriekšminētā nodokļa apmaksu. Šādi soļi rada nopietnu kaitējumu Latvijas valsts prestižam starptautiskajā arēnā, kā arī samazina iespēju pilnvērtīgi uzturēt speciālo tehniku un cilvēku kapacitāti noteiktā līmenī.

Valsts robežsardze ir saņēmusi uzaicinājumu šogad nodrošināt dalību "Frontex" kopējās operācijās Itālijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)