Banner 980x90

Lidostā "Rīga" svinīgi sagaidīts 5 390 000. šogad apkalpotais pasažieris; rekordskaitu prognozē arī nākamgad

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien svinīgi sagaidīts 5 390 000. šogad apkalpotais pasažieris, tādējādi pārspējot vienā gadā lidostā apkalpoto pasažieru skaita rekordu.

Attiecīgais pasažieris bija Igaunijas iedzīvotāja, kas ar Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisu atlidoja no Tallinas uz Rīgu.

Lidostas valdes loceklis Normunds Feierbergs svinīgajā pasākumā stāstīja, ka lidostā apkalpoto pasažieru skaits turpinās augt arī nākamajos gados. Pēdējos gadus lidostas attīstībā investēti aptuveni 100 miljoni eiro, tostarp renovējot skrejceļu, kā arī izbūvējot jaunu piestātni.

Feierbergs norādīja, ka attīstība turpināsies, uzlabojot bagāžas šķirošanas un nodošanas punktu, izveidojot daudzstāvu autostāvvietu, kā arī izbūvējot "Rail Baltica" dzelzceļa staciju lidostā "Rīga".

Vienlaikus viņš pauda pateicību "airBaltic" un pārējām aviokompānijā, kas strādā lidostā un nodrošina pasažieru plūsmu.

"airBaltic" pārstāvis Jānis Vanags apliecināja, ka aviokompānija turpinās augt. Nākamgad plānoti 10 jauni maršruti, tādējādi palielinot pieejamo biļešu skaitu par 16%.

Savukārt Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks pauda pārliecību, ka turpmākajos gadus izdosies apkalpoto pasažieru skaitu lidostā palielināt arī līdz sešiem un septiņiem miljoniem.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pērn lidostā apkalpoja 5 162 149 pasažierus, kas ir par 7,2% vairāk nekā 2014.gadā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)