Banner 980x90

Līdz 231 eiro palielinās Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu privāto bērnudārzu apmeklēšanai

Rīga, 18.janv., LETA. Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu privāto bērnudārzu apmeklēšanai bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam palielinās līdz 231 eiro, ceturtdien lēma Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

Līdz šim līdzfinansējums par katru bērnu bija 197,34 eiro mēnesī. Tāpat no 145,90 eiro līdz 174,88 eiro palielināts finansējums arī bērniem obligātās izglītības vecumā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Dzintra Āboliņa, pašvaldības līdzfinansējums aprēķināts atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumos noteiktajai izmaksu aprēķināšanas metodikai, kas paredz atšķirīgu kārtību līdzfinansējuma aprēķināšanai, atkarībā no bērna vecuma. Proti, bērniem obligātās izglītības vecumā līdzfinansējums ir samazināts par valsts budžeta mērķdotācijas apmēru.

MK noteikumi arī nosaka, ka privātai izglītības iestādei, izsniedzot vecākam rēķinu, ir jāatšifrē savas izmaksas pa izdevumu pozīcijām, kā arī jānorāda pašvaldības līdzfinansējuma un valsts budžeta mērķdotācijas apmērs vienam bērnam.

Pašvaldībām līdzfinansējums pēc šīs metodikas bija jāaprēķina un jāpiemēro, sākot ar 2017.gada 1.janvāri. Katru gadu līdzfinansējums tiek pārrēķināts, ņemot vērā iepriekšējā gada izmaksas pašvaldības izglītības iestādēs.

Pērnā gada 1.septembrī pašvaldības izglītības iestādes apmeklēja 23 870 bērni, no kuriem 13 906 bērni bija vecumā no pusotra gada līdz četriem gadiem un 9964 bērni obligātās izglītības vecumā. Savukārt privātajiem bērnudārziem līdzfinansējums tika maksāts par 5527 bērniem.

Komitejas deputāti ceturtdien atbalstīja arī citus grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par kārtību, kādā Rīgas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju.

Tie nosaka, ka pašvaldība turpmāk arī privātajos bērnudārzos apmaksās asistenta pakalpojumus pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai bērniem līdz piecu gadu vecumam, jo valsts finansē asistenta pakalpojumus tikai obligātās izglītības vecuma bērniem.

Tāpat ir precizētas izglītības programmas, papildināts un precizēts Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, saraksts.

Izmaiņas vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)