Banner 980x90

Līdz ar karstumu izpērk ventilatorus un kondicionierus

Līdz ar ilgi gaidīto karstumu veikalu tīklā "K-rauta" novērojama pastiprināta dažādu ventilatoru un kondicionieru iegāde. Lai arī kā iedzīvotāji gaidījuši šīs vasaras karstumu, uzturēties telpās patīkamāk, ja saglabājas patīkams vēsums.

Ventilatoru, kondicionieru iegāde ir aktuālāka dažādiem birojiem un citām sabiedriskajām telpām, bet vienlīdz karstumu ar dažādu iekārtu palīdzību cenšas mazināt privāto mājokļu īpašnieki, liecina veikalu tīkla "K-rauta" vērojumi. Jāatzīmē, ka pietiekami atvēsinātas telpas sniedz iespēju gan labāk strādāt un pavadīt aktīvo dienas daļu, kā arī pilnvērtīgi izgulēties naktīs.

"Karstā laikā nelielu veldzi sniegs salīdzinoši lētākie ventilatori, tomēr atšķirībā no dzesēšanas sistēmām un kondicionieriem, tie gaisu neatdzesē - tikai dzenā pa telpu, sniedzot īslaicīgu vēsumu," atklāj veikalu tīkla "K-rauta" mājsaimniecības un elektropreču kategorijas vadītājs Kaspars Graudiņš. Savukārt dzesēšanas sistēmas, kondicionieri atvēsina gaisu līdz noteiktai temperatūrai.

"Ilgtermiņā domājošu pircēju iecienīts variants ir dzesēšānas iekārtas – monosistēmas iegāde. Šajā iekārtā ventilators un vadīšanas kontroles sistēma ir iebūvēta vienā ierīcē, bet pievienoto cauruli novieto ārā - caur to izvada siltumu. Ierīce ir mobila un lētāka, tomēr jāatceras, ka tā noderēs tikai 20-30 kvadrātmetru lielu telpu dzesēšanai," stāsta veikalu tīkla "K-rauta" mājsaimniecības un elektropreču kategorijas vadītājs Kaspars Graudiņš.

Lielākām telpām ieteicams izmantot divdaļīgās dzesēšanas sistēmu, kas ir gan lielāka, gan jaudīgāka. Šajā iekārtā ir kondicioniera vadības panelis un ventilators. "Dzesēšanas panelis ir paredzēts novietošanai ārā. Šī daļa ir skaļāka un pilnībā novietota ārā, līdz ar to nebūs dzirdama telpās, taču pilnībā atdzesēs gaisu. Savukārt vadības panelis tiek novietots istabā, ļaujot kontrolēt iekārtu. Šī divdaļīgā dzesēšanas sistēma darbojas arī kā siltumsūknis, kas ne vien ļauj uzturēt vēsu un vienmērīgu temperatūru gaisā, bet arī vēsākā laikā uzturēs siltumu. Ziemā šāda veida iekārta darbosies līdz pat -15 grādu salā," norāda veikalu tīkla "K-rauta" mājsaimniecības un elektropreču kategorijas vadītājs Kaspars Graudiņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)