Banner 980x90

Līdz janvārim izstrādās Centrāltirgus atjaunošanas pirmās kārtas būvprojektu

Rīga, 26.okt., LETA. Līdz janvārim paredzēts izstrādāt Rīgas Centrāltirgus teritorijas attīstības pirmās kārtas būvprojektu, kurš paredzēs atjaunot tirgus kanālmalu un Gaļas paviljona piegādes zonu, aģentūrai LETA pastāstīja Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence.

Centrāltirgus atjaunošanas projekta pirmajā kārtā plānots arī atjaunot teritorijā esošās pagrabtelpas.

Projekta līgums paredz, ka pirms būvprojekta izstrādes tiek veidotas vizualizācijas kanālmalas pārbūvei un Centrāltirgus ielas atjaunošanai, izvēloties piemērotāko risinājumu šis teritorijas attīstībai. Brence norādīja, ka šīs vizualizācijas ir izstrādātas un saskaņotas Rīgas pilsētas būvvaldē, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā, kā arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē.

Viņa skaidroja, ka, izstrādājot Rīgas Centrāltirgus atjaunošanas būvprojektu, tiek ņemti vērā "Rail Baltic" arhitektūras meta projekta ieceres risinājumi, veidojot vienotu tirgus un Centrālās dzelzceļa stacijas arhitektonisko un vizuālo kompleksu.

Pagaidām visu iesaistīto institūciju pārstāvji projekta pirmās kārtas realizācijas procesu vērtē pozitīvi un plānots, ka pirmās kārtas būvprojekta izstrādi varētu pabeigt nākamā gada janvārī, prognozēja Brence.

Kā ziņots, Rīgas Centrāltirgus kvartāla degradētās teritorijas revitalizācijas pirmā kārta izmaksās vismaz sešus miljonus eiro, no kuriem piecus miljonus eiro plānots iegūt no Eiropas reģionālās attīstības fonda.

Sākotnējais centrāltirgus pārbūves tehniskais projekts paredz "pazemes pilsētiņas" rekonstrukciju, lai varētu veidot papildu darba vietas, piesaistīt investīcijas un tādā veidā attīstīt tirgu. Turklāt plānots rekonstruēt un paplašināt kanālmalu gar tirgu. Tajā ir paredzēts izveidot vairāk vietu gājējiem, izveidot veloceliņu gar pašu kanālmalu un radīt jaunu pilsētvides telpu. Kanālmalā pie Kārļa baseina ir paredzēts izveidot plašāku vietu, kur varēs piestāt laivas un kuģīši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)