Banner 980x90

Līdz maijam plāno nostiprināt Rīgas cirka fasādi; darbu izmaksas ap 6600 eiro

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Būvkompānija "Velve" sākusi Rīgas cirka fasādes nostiprināšanas darbus, tos plānojot pabeigt 15 darba dienu laikā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Darbu līgumcena ir 6606 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. PVN. Pēc šo darbu pabeigšanas būs iespējams sākt visaptverošu Rīgas cirka fasādes konservāciju, norāda Kokale.

Viņa piebilda, ka par konservācijas darbu veikšanai nepieciešamā finansējuma piešķīrumu KM aicinās lemt valdību.

Jau ziņots, ka pērn tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Vērtējot būves tehnisko nolietojumu, SIA "CMB" konstatēja, ka pēc pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39% apmērā.

Ievērojot ēkas Merķeļa ielas fasādes deformācijas, to neprognozējamo ietekmi uz kopējo ēkas daļas telpisko noturību, ugunsdrošības prasības un vides pieejamības prasības, ekspertīzē tika ieteikts neizmantot ēku izklaides pasākumu rīkošanai, taču līdz atjaunošanas darbu uzsākšanai tika atļauta ēkas ekspluatācija cirka administrācijas izvietošanai un priekšnesumu sagatavošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)