Banner 980x90

Liela interese par domes līdzfinansējumu pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai

Riga24.lv
Riga24.lv

8.februārī, Rīgas domē notika seminārs, kurā iedzīvotāji bija aicināti noskaidrot aktuālos jautājumus un informāciju par iespēju saņemt līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību un mārketinga jautājumu projektu vadītāja Baiba Gailīte, no 1.februāra ir iespēja pieteikties Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai saņemšanai.

Savus pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai pašvaldībā var iesniegt līdz 11.martam. Projektu īstenošanas termiņš ir šā gada 15.novembris. Pieteikums jāiesniedz Rīgas domes Īpašuma departamentā, Riharda Vāgnera ielā 5, vai jānosūta pa pastu uz šo adresi. Līdzfinansējumu piešķirs konkursa kārtībā.

Konkursa pieteikumus izvērtēs Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu, taču tas īpašniekam tiks piešķirts tikai pēc būvdarbu pabeigšanas un pieņemšanas. Līdzfinansējuma piešķiršanu administrēs Rīgas domes Īpašuma departaments.

Komisija desmit darba dienu laikā pēc konkrētā pieteikuma izskatīšanas informēs īpašnieku par pieņemto lēmumu.

Sākotnēji šai iecerei pašvaldība plāno atvēlēt 300 000 eiro, tomēr, ja atsaucība no īpašnieku puses būs lielāka, Rīgas domes Īpašuma departaments lems par papildu līdzekļu atrašanu pilsētvides sakārtošanas mērķiem.

Konkursa organizētājs ir Īpašuma departaments, un paziņojums par konkursu, tā rezultātiem un piešķirtā finansējuma apmēriem tiks publicēts pašvaldības portālā "www.riga.lv" un mājaslapā "www.rdid.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)