Banner 980x90

Lielākais Ēģiptes izdevums "Al Ahram" informē par "Grāmatu draugu ķēdi"

Informāciju sagatavoja 
Lielākais Ēģiptes izdevums "Al Ahram" 20.janvāra numurā, informējot par nozīmīgiem kultūras notikumiem pasaulē, publicēja ziņu par 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - Rīgas - atklāšanas pasākumiem, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā.

Rubrikā "Grāmatas" apraksta Rīgā notikušo Grāmatu draugu ķēdi. Publikācijā uzsvērts, ka 14 tūkstoši grāmatu draugu, tai skaitā vecāka gadagājuma cilvēki un bērni, ziemas salā no rokām rokās nodeva vairāk nekā 2000 grāmatu jaunajai Nacionālās bibliotēkas ēkai, kuru projektējis izcilais latviešu arhitekts Gunārs Birkerts. Publikācijā akcentēta Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014. gadā.

Laikrakstā jau iepriekš vairakkārt ir bijušas publikācijas par Latviju. Martā tika aizsākta publikāciju sērija par Latviju, kuru sagatavoja trīs šī izdevuma žurnālisti. Pēc Latvijas vēstniecības Kairā iniciatīvas Ēģiptes žurnālisti viesojās Latvijā. Latvijas Institūta sagatavotās programmas ietvaros žurnālisti iepazinās ar 1991. gada Barikāžu piemiņas muzeju, Tautas Frontes un Okupācijas muzeju, tikās ar Latvijas un Ēģiptes parlamentārās sadarbības grupas pārstāvjiem, kā arī apskatīja Rīgas vecpilsētu un Baltijas pērli - Jūrmalu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)