Banner 980x90

Lielbritānija oficiāli uzsāk izstāšanos no ES

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Lielbritānija trešdien iesniegusi Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības (ES), no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP žurnālisti.

Vēstuli Tuska birojā Briselē personīgi nogādāja Lielbritānijas vēstnieks ES Tims Barovs.

Tikmēr Meja tūlīt pēc vēstules iesniegšanas Briselei, uzstājoties ar runu parlamentā, paziņoja, ka tagad "ceļa atpakaļ nav", un aicināja britus saglabāt nacionālo vienotību.

"Šis ir vēsturisks brīdis, no kura atgriezties pagātnē nav iespējams," uzsvēra premjerministre. "Tagad ir laiks mums apvienoties."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)