Banner 980x90

Lielbritānijas vēstniecība piemin britu karavīrus brāļu kapos Jelgavā

Šodien plkst.10.30 Jelgavā, Meža kapu Nikolaja kapsētā, notiks Lielbritānijas vēstniecības organizētais piemiņas brīdis visos pasaules karos kritušo karavīru atceres dienai jeb Sarkano magoņu dienai, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Tradicionāli piemiņas pasākumos piedalās arī Lielbritānijas vēstnieks. Kopš šā gada 21.maija Lielbritānijas vēstniece Latvijā ir Sāra Koulija.

Kā ziņots, piemiņas brīdi pie Latvijā kritušo britu karavīru brāļu kapiem Nikolaja kapsētā Jelgavā Lielbritānijas vēstniecība tradicionāli organizē katru gadu. Pasākumā piedalīsies arī Jelgavas pašvaldības vadība. Pērn pasākumā piedalījās arī Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrjū Sopers.

Atceres dienā Lielbritānijā, tāpat kā Lāčplēša dienā Latvijā, piemin militārpersonas, kas zaudējušas dzīvību, pildot dienesta pienākumus aizgājušos gados un mūsdienās. Šīs dienas pasākumi notiek 11.novembrim tuvākajā svētdienā, ar klusuma brīdi atceroties 1918.gada 11.novembri, kad ar pamiera līguma parakstīšanu beidzās Pirmais pasaules karš. Pērn šis tradicionālais pasākums notika tieši 11.novembrī.

Atceres dienas simbols ir sarkana magone. Magoņu ziedus Lielbritānijas pilsoņi iegādājas, ziedodami kritušo karavīru ģimeņu atbalstīšanai.

Noslēdzoties Pirmajam pasaules karam, no 1918.gada līdz 1919.gadam Lielbritānijas karaspēka vienības sniedza atbalstu Latvijas un Igaunijas neatkarības cīņās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)