Banner 980x90

Lieli izdevumi par veselības aprūpi? Lūk, kā ar to tikt galā!

Neskatoties uz dažādām reformām veselības aprūpes jomā, reālā situācija bieži vien nav nemaz tik iepriecinoša. Tas, ka cilvēks ir sociāli apdrošināts, vēl nenozīmē, ka viņš savlaicīgi tiks uz vizīti pie speciālista un saņems visas nepieciešamās pārbaudes. Tātad situācijās, kad nepieciešams ātrs risinājums, cilvēkiem vairāk jāpaļaujas uz saviem, nevis valsts resursiem. Kā būtiskākos iemeslus šādai situācijai var minēt gan finansējuma trūkumu un atsevišķu risinājumu neefektivitāti, gan šajā jomā valdošo birokrātiju un līdzekļu izšķērdēšanu. Lēmumus valsts līmenī varam ietekmēt maz, taču varam ieviest kādas pārmaiņas, lai samazinātu personīgos izdevumus par veselības aprūpi. 

Apdrošināšana
Viens no risinājumiem, kas ilgtermiņā varētu atmaksāties, ir veselības apdrošināšanas polise. Bieži vien apdrošināšanas polises tiek piešķirtas uzņēmumu darbiniekiem, taču tiem, kuriem šādu iespēju nepiedāvā, vērts padomāt par šo variantu pašiem. Meklējot piemērotāko apdrošināšanas polisi, vērts salīdzināt vairākus variantus un iepazīties ar apdrošināšanas risku segumu un līguma nosacījumiem. 

Profilakses pasākumi
Efektīvākais veids, kā ietaupīt naudas līdzekļus par veselības aprūpi, protams, būtu neslimot. Lai saglabātu savu veselību un pašsajūtu, tajā jāinvestē regulāri. Un te jau formula zināma – pilnvērtīgs, sabalansēts uzturs, pietiekams miega daudzums un kustības. Papildus tam jādomā arī par tādām lietām kā rūdīšanos, vitamīnu uzņemšanu, īpaši gripas sezonā, masāžām, pirts apmeklējumiem un citām aktivitātēm. 

Noderīgs var būt arī ieteikums sūdzību gadījumā savlaicīgi doties pie ārsta, jo veselības traucējumus sākotnējā stadijā nereti novērst ir daudz vienkāršāk un lētāk nekā tad, kad slimība ir jau progresējusi. Atbildīgi cilvēki veic arī regulāras profilaktiskās pārbaudes – nodod analīzes, dodas pie stomatologa un citiem speciālistiem, lai būtu droši par savu veselības stāvokli. Regulāra sekošana līdzi savai veselībai palīdz ietaupīt arī naudas līdzekļus. 

Alternatīvu meklēšana
Protams, veselības traucējumu gadījumā ar pašārstēšanos nodarboties nevajadzētu – rūpes par veselību noteikti jāuztic speciālistam. Tomēr var veikt parakstīto medikamentu un veselību veicinošo pasākumu izpēti. Piemēram, nereti lētāki medikamenti ir ar tādu pašu sastāvu un iedarbību kā dārgākie. 

Līdzīgi var izpētīt arī citas ieteiktās ārstniecības metodes, lai atrastu efektīvāko risinājumu. Jāņem vērā, ka ārstiem un citiem speciālistiem bieži vien ir noslēgti līgumi ar medikamentu izplatītājiem, tādēļ viņi ieteiks un parakstīs konkrētā ražotāja zāles. Tādēļ ir labi painteresēties par alternatīvām. 

Kredīta noformēšana steidzamām situācijām
Situācijās, kas prasa steidzamu risinājumu, taču valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi uzreiz nav pieejami, jāizmanto maksas pakalpojumi. Ja pietrūkst naudas, var noderēt patēriņa kredīts internetā, ko salīdzinoši vienkārši var noformēt tiešsaistē. Tam nepieciešams vien dators ar interneta pieslēgumu, e-pasta adrese, mobilā telefona pieslēgums un bankas konts kādā no Latvijā strādājošām bankām. Izvēlies sev nepieciešamo naudas summu, atmaksas termiņu un norādi informāciju par sevi! Ja pieteikums tiks nosūtīts aizdevēja darba laikā, tā izskatīšana notiks jau pavisam drīz. Pozitīva lēmuma gadījumā naudu norādītajā bankas kontā saņemsi dažu minūšu laikā. 

Viens no variantiem, kur noformēt aizdevumu, ir Ladyloan.lv. Apzinoties dažādās vajadzības, šis aizdevējs piedāvā vairākas aizņemšanās iespējas:
• kredītlīniju līdz 2000 eiro;
• īstermiņa kredītu līdz 500 eiro ar atmaksas termiņu līdz 30 dienām;
• patēriņa kredītu līdz 4000 eiro ar atmaksas termiņu līdz pat 48 mēnešiem.

Kredīts var palīdzēt dažādās situācijās, taču pirms tā noformēšanas svarīgi izvērtēt savas iespējas veikt savlaicīgu aizdevuma atmaksu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)