Banner 980x90

Lilitas Bērziņas atceres vakars Rīgas Latviešu biedrībā

26.septembrī plkst.18.00 Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Līgo zālē notiks aktrises Lilitas Bērziņas - vienas no visspilgtākajām latviešu skatuves zvaigznēm - atcerei veltīts sarīkojums "Spīdolas aicinājums", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta RLB reklāmas un informācijas koordinatore Zinta Gugane.

Rīgas Latviešu biedrības Teātra komisijas vadītājs, akadēmiķis Viktors Hausmanis: "Uz Dailes teātra skatuves viņa notēloja savas visbrīnišķīgākās lomas, daudzās lugās viņa bija galveno, varoņlomu veidotāja. Neaizmirstama atmiņā viņa palikusi kā pārliecinošākā, aristokrātiskākā Anna Kareņina, Marija Stjuarte, nemirstīgā Spīdola, kas bija dailes un garīguma simbols un arī Rīgas aizstāve.

Lilita Bērziņa uz skatuves bija neparasti daudzveidīga, viņa spēja notēlot gan karalieni, gan vienkāršu sievieti. Tikpat spīdošs ir Lilitas Bērziņas ieguldījums latviešu kinomākslā, par klasikas šedevru kļuvusi aktrises brīnišķi tēlotā Mirtas tante režisora Jāņa Streiča filmā "Limuzīns Jāņu nakts krāsā".

Lai atcerētos latviešu skatuves mākslas leģendu un atgādinātu par viņas daudzveidīgo talantu, Rīgas Latviešu biedrības Teātra komisija sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas E.Smiļģa teātra muzeju ceturtdienas vakarā rīko aktrises Lilitas Bērziņas daiļradei veltītu sarīkojumu "Spīdolas aicinājums".

Akadēmiķa Viktora Hausmaņa vadītajā sarīkojumā skanēs atmiņu stāstījumi un būs skatāmi videomateriālu fragmenti no lugām un kinofilmām. Sarīkojumā piedalīsies teātra zinātniece Rita Rotkale, režisore Venta Vecumniece, aktrises Ausma Kantāne un Mirdza Martinsone.

Sarīkojuma gaitā videomateriālos būs redzams aktrises Lilitas Bērziņas radošais darbs un kinorežisors Jānis Streičs stāstīs par aktrises lomām kinofilmās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)