Banner 980x90

LKA aicina apgūt režiju un aktiermeistarību 20 dienās

Līdz 2.septembrim Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina pieteikties profesionālās pilnveides izglītības programmai "Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem".

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāve Aija Lūse, pirmo reizi LKA piedāvā profesionālās pilnveides izglītības programmu, kas ir paredzēta skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem, skolēnu interešu izglītības jomā strādājošajiem u.c. Programmas mērķis ir paplašināt zināšanas un padziļināt izpratni par režijas un aktiera mākslas teorētiskajiem un praktiskajiem pamatprincipiem, attīstīt prasmes un iemaņas šo principu piemērošanai darbā ar skatuves mākslas kolektīviem. Programmas vadītāja docente Rita Lūriņa.

Profesionālās pilnveides kursu saturs pakļauts režijas un aktiera mākslas tematiskajai dominantei, kā primāro izvirzot kursu dalībnieku teorētisko un praktisko iemaņu pilnveidi, spējot darboties radošajā procesā un ar profesionālu izpratni analizēt gan sevis, gan kolēģu paveikto. Darbs plānots 4 sesijās (sesijas ilgums – 5 dienas jeb 40 stundas). Katras sesijas saturiskās nianses un apjoma gala formātu plānos un īstenos profesionāli režijas un aktiera mākslas pedagogi, LKA docētāji: profesors Mihails Gruzdovs, docente Indra Roga, asociētā profesore Anna Eižvertiņa, lektors Elmārs Seņkovs un asociētā profesore Aina Matīsa.

Kursu ietvaros paredzētas lekcijas par radoši nozīmīgiem veikumiem laikmetīgajā teātrī un teātra vēsturē, analizējot novitātes, iestudējumu māksliniecisko paņēmienu kopumu un atsevišķu skatuves mākslinieku radošo veikumu. Programmas ietvaros paredzētās nodarbības un kursi: Režijas un aktiera mākslas teorija un prakse, Skatuves kustība un deja, Runa un teksta analīze, Teātra vēsture un teorija, Drāmas teorija un dramatiskā teksta analīze, kā arī Kolektīva vadība un menedžmenta jautājumi.

Programmas dalībniekiem papildus tiks piedāvāta iespēja hospitēt konkrētu pedagogu praktiskajās nodarbībās LKA, piedalīties individuālās konsultācijās, bez maksas apmeklēt LKA studentu radošos pasākumus (festivāla "Patriarha rudens" izrādes, studentu izrādes LKA teātra mājā "Zirgu Pasts", kā arī Eduarda Smiļģa teātra muzejā), konsultēties praktiskos jautājumos par iestudējumu veidošanu.

Programmas absolventi saņem apliecību par LKA profesionālās pilnveides programmas "Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem" apguvi. Par atsevišķu kursu sesiju apguvi absolvents saņem apliecību par apgūtajiem kursiem.
Lai pieteiktos programmai, ir jāaizpilda pieteikuma anketa (pieejama: http://www.lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/talakizglitiba/) un jānosūta uz e-pastu kursi@lka.edu.lv līdz 2.septembrim.

Maksa par programmas apguvi 340 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)