Banner 980x90

LKA izstādē "Skola 2016" piedāvās iespēju "iekāpt kino"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 26. līdz 28.februārim aicinām ikvienu apmeklēt Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) stendu starptautiskajā izglītības izstādē ''Skola 2016'', kas notiks starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā un kur apmeklētājiem būs iespēja ''iekāpt kino'', uzzināt par LKA jaunajām studiju programmām, tālākizglītības iespējām un 2016.gada uzņemšanu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Lūse, 2016.gadā LKA studētgribētājiem piedāvā divus jaunumus: pirmo reizi reflektanti tiks uzņemti trīsgadīgā bakalaura studiju programmā "Audiovizuālā māksla". Programma sniedz pamata un specializētas zināšanas, prasmes un profesionālu kompetenci audiovizuālajā mākslā, kā arī pamata zināšanas un prasmes skatuves mākslā. Kinorežisors un LKA docents Dāvis Sīmanis LKA stendam izstādē "Skola 2016" ir radījis koncepciju, kurā, izmantojot projekcijas, interesentiem būs iespēja "iekāpt" studentu un absolventu audiovizuālo darbu fragmentos. Kino motīvi LKA stendā prezentēs jauno bakalaura programmu "Audiovizuālā māksla", kas piedāvā specializēties filmu režijā, operatora mākslā, filmu montāžā un skaņā, audiovizuālās un skatuves mākslas producēšanā, audiovizuālās un skatuves mākslas teorijā.

Pirmo reizi LKA piedāvā arī iespēju apgūt starpkultūru sakarus Latvijas un Austrumāzijas studijās. Lai studētu, nav nepieciešamas ķīniešu, japāņu, korejiešu vai ķīniešu literārās valodas priekšzināšanas. Pirmos divus gadus studenti intensīvi apgūst ķīniešu literāro valodu: integrētā kursa ietvaros studenti mācās gan ķīniešu literārās valodas tradicionālo rakstību, stilistiku, leksiku, gan arī studē senās un tradicionālās Ķīnas kultūras aspektus, kas ir ietekmējuši citu reģiona kultūru attīstību. Apmaiņas studijas atbalsta vairākās Austrumāzijas valstu augstākās izglītības iestādes: Ķīnas Tautas Republikas Konfūcija institūts, dažas Dienvidkorejas, Taivānas un Japānas universitātes, uz kuru piedāvātām stipendijām studenti varēs pieteikties, kā arī visu četru valstu rīkotie ikgadējie valodas konkursi, kuru uzvarētāji saņems ceļojuma un studiju stipendijas.

2016.gadā LKA uzņem studentus šādās bakalaura studiju programmās:

* "Audiovizuālā māksla" (5 specializācijas: Filmu režija, Operatora māksla, Filmu montāža un skaņa, Audiovizuālās un skatuves mākslas producēšana, Audiovizuālās un skatuves mākslas teorija);

* "Kultūras teorija un menedžments";

* Starpkultūru sakari "Latvija – Francija";

* Starpkultūru sakari "Latvija – Ziemeļvalstis";

* Starpkultūru sakari "Latvija – Austrumāzija".

LKA stendā atbildes uz visiem sev interesējošiem jautājumiem par studiju un prakses iespējām būs iespēja iegūt no LKA studentiem un mācībspēkiem.

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) ir starpdisciplināra kultūras un mākslas studiju augstskola, kultūras un mākslas zinātniskās izpētes un mākslinieciskās jaunrades platforma, kas izglītības procesā ļauj, ne tikai iegūt, pielietot un komunicēt humanitāro un sociālo zinātņu zināšanas, bet arī radīt elitārās mākslas fenomenus, kas balstīti tradīcijās un pieredzē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)