Banner 980x90

LNO janvārī ieņēmumus palielinājusi par vairāk nekā 46 000

2013.gada janvāra vidējie operas apmeklētības rādītāji sasnieguši augsto 96% atzīmi, turklāt daudzās izrādēs zāles apmeklējums pārsniedzis 100%, jo pilnībā izpārdotas arī stāvvietas, ieņēmumi ir par 46 168 latiem vairāk nekā pērn, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Kopumā LNO janvārī notikuši 23 pasākumi (11 operas, deviņi baleti, projekts "Sarunas pirms pirmizrādēm" un divas reizes - uzvedums "Mūzikas" skaņas), kurus noskatījušies 18 188 skatītāji (2012. gadā - 15 767). Līdz ar to iepriecinoši ir arī finanšu rādītāji: ieņēmumi par pārdotajām biļetēm janvārī ir Ls 165 080 jeb par Ls 46 168 Ls vairāk nekā pērn.

Īpaši populāri bijuši baleta uzvedumi: septiņās no deviņām izrādēm zāles apmeklējums pārsniedzis 100% (LNO Lielajā zālē ir 946 sēdvietas). Tā, piemēram, "Apburto princesi" noskatījušies 985 skatītāji, "Riekstkoža" četras izrādes – 3 933 skatītāji, "Otello" izrādi – 960 skatītāji, bet mazo skatītāju iemīļotā baleta "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" divas izrādes vērojuši 1 940 skatītāju.

Līdzīgi klājies arī operu izrādēm. Īpašu atsaucību izpelnījusies opera "Aīda", kurā Radamesa lomā debitēja Aleksandrs Antoņenko: abas izrādes kopumā noskatījušies 1 919 skatītāji. Apmeklētāko izrāžu vidū jāmin arī "Seviljas bārddzinis" (968 skatītāji), "Lucia di Lammermoor" (960) un "Toskas" atjaunojums (957).

Zīmīgi, ka pilnībā izpārdotās izrādes arvien biežāk kļūst par Latvijas Nacionālās operas ikdienu: šis iepriecinošais fakts liecina par skatītāju izteikto atzinību Operas pārdomātajai repertuāra politikai, uzvedumu kvalitātei un mākslinieku profesionālajam skatuves sniegumam.

Starp citu, pārdotāko LNO uzvedumu sarakstā ir arī mūzikas un sajūtu izrāde "Cantando y amando" – solistes Ilonas Bageles monoizrāde, kurā skan Astora Pjacollas tango. Izrāde tikko kā saņēmusi Latvijas Lielo Mūzikas balvu kategorijā "Gada uzvedums", un 28.februārī tā šosezon būs skatāma pēdējo reizi.

Visbeidzot, LNO ir patiesi iepriecināta par iespēju saviem skatītājiem piedāvāt pasaulslavenās akordeonistes un nu – arī Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātes Ksenijas Sidorovas koncertus "Tango Abrazo", kas LNO Jaunajā zālē skanēs 22. un 23.martā; biļetes arī uz šiem koncertiem jau sen kā izpārdotas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)