Banner 980x90

LNO sāk biļešu iepriekšpārdošanu uz jaunās sezonas izrādēm

Ceturtdien, 9.maijā, sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) jaunās sezonas izrādēm septembrī un oktobrī, tostarp uz Jura Karlsona jauno baletu "Karlsons lido", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Savukārt biļešu pārdošana uz 2013./2014. gada sezonas grandiozo atklāšanu – Latvijas Nacionālās operas ēkas 150.jubilejas koncertiem 5. un 6.septembrī, kā arī uz Dž.Verdi operu "Traviata", kurā gaidāmi slaveni viessolisti, sāksies 20.maijā.

Kurš gan nezina Karlsonu, kas dzīvo uz jumta – vislabāko rotaļu biedru pasaulē? Omulīgais vīriņš ar propelleru uz muguras ir viens no Astridas Lindgrēnes grāmatu pazīstamākajiem varoņiem, kuru iemīļojuši gan bērni, gan pieaugušie. Tagad, pirmo reizi Latvijā, viņa piedzīvojumi būs skatāmi arī baleta izrādē!

Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums, kura pirmizrāde gaidāma 5.oktobrī, skatītājus aizvedīs uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metīsies jautrā dejā, TV dīvas izkāps no ekrāna un sarīkos krāšņu rēviju, un pat konfektes griezīsies apburošā valsī... Taču būtībā balets būs par ilgām pēc īsta drauga – tātad stāsts par katru no mums.

Komponista Jura Karlsona dinamiskajā, kontrastiem bagātajā mūzikā kā jautrā karuselī savijušies spilgti muzikāli raksturojumi ar it kā kaut kur dzirdētu intonāciju alūzijām. Horeogrāfiju izrādei veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš jau radījis vairākus publikas iemīļotus iestudējumus visai ģimenei. Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizvedīs skatītājus uz 70.gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi būs kā grezna modes parāde.

Pēc pirmizrādes "Karlsons lido" tuvākās izrādes gaidāmas 6. un 20.oktobrī, savukārt jauniestudējumam veltītās "Sarunas pirms pirmizrādes" notiks 30.septembrī.

Visus baleta mīļotājus jaunajā sezonā gaida vēl kāds iepriecinošs jaunums: proti, pārmaiņas skars plašu rezonansi ieguvušo baleta iestudējumu "Karmena. 5 tango", jo instrumentālā pavadījuma ierakstu viencēlienā "Karmena" nu aizstās dzīva orķestra pavadījums, kas sniegs daudz vairāk jūtu un emociju nianšu. "Karmena. 5 tango" tuvākās izrādes notiks 19.septembrī un 23.oktobrī.

Visbeidzot, 15.septembrī īpaša būs baleta izrāde "Bajadēra", jo šajā vakarā skaistu jubileju svinēs krāšņā iestudējuma galvenās lomas atveidotāja - Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Jūlija Gurviča.

LNO atgādina, ka biļetes nopērkamas gan LNO kasēs Aspazijas bulvārī 3, internetā, kā arī "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)