Banner 980x90

LNO viesizrādes Maskavā uzņem ar ovācijām

Ar īstu triumfu sākušās Latvijas Nacionālās operas (LNO) viesizrādes Maskavā. P.Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" iestudējums, kas ceturtdien, 7.februārī, Lielajā teātrī pulcēja Krievijas kultūras, biznesa un finanšu eliti, izpelnījies vairākkārtīgus publikas aplausus izrādes laikā, ilgas ovācijas finālā, mūsu māksliniekiem ļaujot baudīt nedalītu sabiedrības un mediju interesi, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

"Zāle bija pārpildīta līdz pēdējai iespējai. Augstu novērtējumu izpelnījāmies gan no Krievijas biznesa un finanšu, gan politikas un kultūras elites - uzklausījām komplimentus no Krievijas vicepremjera un domes deputātiem, vadošo kultūras institūciju pārstāvjiem. Mediju un kultūras profesionāļu interese par mūsu viesizrādēm aizvien pieaug, taču biļetes uz tām jau krietnu laiku ir pilnībā izpārdotas, tāpēc diemžēl nav iespējams apmierināt visu potenciālo skatītāju vēlmes baudīt Latvijas operas mākslu," stāsta LNO direktors un iestudējuma režisors Andrejs Žagars.

Interese par viņa veidoto "Jevgeņija Oņegina" laikmetīgo versiju uz Lielo teātri vakar bija atvedusi daudzas Krievijas izklaides, kultūras un šovbiznesa zvaigznes: publikā bija redzami Krievijas teātru direktori, aktieri un dziedātāji, arī kinorežisors Jūlijs Gusmans, TV zvaigzne, "Jautro un atjautīgo kluba" ilggadējais vadītājs Aleksandrs Masļakovs un daudzi citi.

"Ja sākumā ar iestudējuma scenogrāfi Katrīnu Neiburgu nebijām pārliecināti, kā mūsu dekorācijas izskatīsies uz Lielā teātra vērienīgās skatuves, rezultāts patīkami pārsteidza: scenogrāfija ieguvusi citu dimensiju, atklājot vēl spēcīgāku vizuālo tēlu," stāsta Žagars. Viņš neslēpj prieku, ka publikas aplausi vairakkārt skanējuši arī izrādes laikā: ikreiz, kad pēc starpbrīža atvēries priekškars, publika saviļņojumā aplaudējusi.

Šobrīd par mediju un publikas mīluli kļuvusi gan Kristīne Opolais, gan Jānis Apeinis, kuram šī ir trešā tikšanās ar Krievijas publiku. Komplimentus par spilgtu tēlu risinājumu saņēmušas arī Kristīne Zadovska un Ilona Bagele. Uzslavēta arī LNO orķestra spēle diriģenta Modesta Pitrena vadībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)