Banner 980x90

Loginovs: Valsts kontroles paziņojumu dēļ krītas Rīgas brīvostas kravu apjoms

Riga24.lv
Riga24.lv
Valsts kontroles paziņojumu dēļ par nelikumībām Rīgas brīvostā, krītas brīvostas kravu apjoms, uzskata Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs.

Loginovs intervijā laikrakstam "Diena" norāda, ka brīvostā ir zaudējumi - kravu apjomi krītas dēļ šiem skaļajiem paziņojumiem par it kā nozagtajiem miljoniem, ko gan neviens nav pierādījis.

"Pasaulē jau nekas tā vienkārši nenotiek. Tāpat kā cilvēki, tā arī lietas saistītas viena ar otru. Ja investors gribēja nākt un izdzirdēja, ka te zog desmitiem miljonus, ko tad viņš te ieguldīs," saka Loginovs.

Viņaprāt, Valsts kontrolei vajadzētu turēt muti ciet, nebazūnēt to, kas nav pierādīts. Jo tas esot tikai dažu speciālistu viedoklis.

"Nu nevar tā bļaustīties pa visu Latviju, ka 41 miljons nozagts, ja tam nav nekāda pamata. Tas nevar palikt nesodīts," teica Loginovs.

Kā ziņots, Valsts kontrole revīzijā konstatēja, ka Rīgas brīvostas pārvalde, noslēdzot līgumus ar ārpakalpojumu sniedzējiem un samaksājot tiem par tādu uzdevumu veikšanu, kas ir noteikti brīvostas darbinieku amata aprakstos, pretēji normatīvajā aktā noteiktajam izlietoja finanšu līdzekļus vismaz 611 888 eiro apmērā. Revīzijā arī konstatēti papildu izdevumi saistībā ar noliktavu celtniecību.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa iepriekš norādījusi, ka atļauja noliktavas būvēšanai tika dota 2011.gadā. Taču jau 2009.gadā bija zināms, ka šī teritorija būs nepieciešama Krievu salas projekta realizēšanai. Līdz ar to kāds noteikti esot atbildīgs par to, ka šādas noliktavas būvniecībai tika dota atļauja un, lai pēc tam šo noliktavu pārceltu, bija nepieciešams izlietot miljons eiro.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi kriminālprocesu par iespējamiem kriminālpārkāpumiem Rīgas brīvostā.

Savukārt brīvostas pārvalde nesaskata pārkāpumus Krievu salas projekta īstenošanā un neatzīst Valsts kontroles atzinumā norādītos pārmetumus, līdz ar to nesaskata pamatu kriminālprocesa sākšanai par iespējamiem kriminālpārkāpumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)