Banner 980x90

LRA/LA sola finansēt mācības Rīgas jauniešiem, kuri iestāsies pasaules labākajās augstskolās

Foto: Paula Čurkste/ LETA
Foto: Paula Čurkste/ LETA
Latvijas Reģionu Apvienība/"Latvijas attīstībai" (LRA/LA) Rīgā sola finansēt mācību un dzīvošanas izdevumus jauniešiem, kuri iestāsies kādā no pasaules 10 labākajām augstskolām, ja jaunietis apņemsies 10 gadus strādāt Latvijas galvaspilsētā, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtā partiju apvienības programma.

Programmā norādīts, ka Rīga varētu būt moderna Eiropas metropole, bet pašlaik pašvaldības līdzekļi tiek ieguldīti visur, tikai ne ilgtspējīgā attīstībā. "Turpinot šādā garā, Rīga būs Eiropas nomale ar sabrukušām ielām un astronomiski dārgu sabiedrisko transportu," teikts LRA/LA programmā.

Partiju apvienība paredzējusi veikt pilsētas ielu kapitālo remontu, ik gadu ieguldot 50 miljonus eiro Rīgas ielu kapitālajos remontos. Četru gadu laikā Rīga kļūšot par Baltijas paraugu ceļu būves un uzturēšanas jomā, savukārt desmit gadu laikā tikšot panākts, ka visas galvenās ielas un vairāk nekā puse Rīgas apkaimju mazo ielu būs lieliskā stāvoklī.

LRA/LA iecerējusi veikt neizdevīgu sabiedriskā transporta reisu auditu un uzlabot sabiedriskā transporta kustības shēmas, sevišķu uzmanību pievēršot efektīviem apkaimju un Pierīgas savienojumiem ar Rīgas centru. Padarot sabiedrisko transportu ērtu un izdevīgu, vismaz 10% iedzīvotāju tiks stimulēti izvēlēties tramvaju vai trolejbusu privātā transporta vietā. Tādā veidā uzlabosies pilsētas gaiss un samazināsies trokšņu līmenis.

Partiju apvienība sola attīstīt sliežu transporta infrastruktūru pilsētā, papildinot jau esošās un izveidojot jaunas tramvaju līnijas uz Purvciemu, Pļavniekiem un Ziepniekkalnu.

Tāpat LRA/LA sola sadarboties ar privātajiem bērnudārziem, nodrošinot 250 eiro līdzfinansējumu par katru bērnu, tādā veidā pusgada laikā ievērojami palielinot pieejamo vietu skaitu un pilnībā likvidējot rindas bērnudārzos.

Savukārt jauniešu, kuri iestāsies kādā no pasaules 10 labākajām augstskolām, mācību un dzīvošanas izdevumi būs finansēti. Ja jaunietis pēc absolvēšanas apņemsies 10 gadus nostrādāt Rīgā, viņa kredīts tiks dzēsts.

Partiju apvienība norāda, ka pilsētas kauns ir pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), kas sniedz sliktus pakalpojumus, kā arī veic aizdomīgus darījumus. LRA/LA sola uzņēmumu radikāli reorganizēt, panākot to, ka namu apsaimniekošana kļūst godīga, kvalitatīva un lētāka.

LRA/LA plānojusi nodrošināt pašvaldības darba caurspīdīgumu. Programmā norādīts, ka skaļie krāpšanas skandāli un virkne aizturēto personu gandrīz ikvienā Rīgas domes darbības jomā liecina par to, ka pašvaldības darbību caurauž ilgstoši funkcionējoša koruptīva sistēma.

"Rīgas pilsētas parāds nemākulīgas saimniekošanas dēļ nepārtraukti pieaug. Ik gadu parāda atmaksai pašvaldība tērē aptuveni 50 miljonus eiro," rakstīts partiju programmā. LRA/LA sola šos maksājumus samazināt par vairāk nekā 35 miljoniem eiro gadā.

Konkrētas pašvaldības funkcijas partija plāno deleģēt nevalstiskajām (NVO) organizācijām, tādā veidā iesaistot tās ikvienā pašvaldības darbības jomā.

LRA/LA paredzējusi izveidot Rīgas investoru programmu, piedāvājot pievilcīgas nodokļu atlaides, sedzot infrastruktūru attīstības izmaksas un likvidējot birokrātiskos šķēršļus.

Partiju apvienība sola panākt, ka ar Rīgas pašvaldības atbalstu tuvākajos gados taps jauns 20.gadsimta otrās puses mākslas muzejs, akustiskā koncertzāle, kā arī tiks atjaunota Dziesmusvētku estrāde.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)