Banner 980x90

LU Mazo dabaszinātnieku skolā nākamajā mācību gadā plāno iesaistīt 800 skolēnus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Mazo dabaszinātnieku skolas nodarbībās plānots iesaistīt aptuveni 800 skolēnus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja augstskolā, martā LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra eksperti sāks darbu pie LU Mazo dabaszinātnieku skolas pilotprojekta, izstrādājot nodarbību programmu 1.-7.klašu skolēniem.

Jaunajā mācību gadā nodarbības varētu izmēģināt pirmie interesenti. Sākotnēji nodarbības notiks reizi mēnesī. Tām varēs pieteikties gan individuāli, gan arī kopā ar klasi.

Nākotnē ir iecere skolu attīstīt, veidojot tās piedāvājumu kā alternatīvu jebkurai mūzikas, mākslas vai citai interešu izglītības skolai.

LU Mazo dabaszinātnieku skolas izveidei ir divi pamatmērķi. Pirmais mērķis ir papildināt skolās piedāvāto mācību saturu, lai skolēni varētu paplašināt un padziļināt zināšanas un prasmes dabaszinātnēs un matemātikā, apgūstot modelēšanu, pētniecību, inženiertehnisku problēmu risināšanu u.c. Tāpat iecerēts veicināt bērnu interesi par turpmākām studijām un karjeru kādā no eksaktajām nozarēm, jau laikus iepazīstinot ar LU vidi.

LU paspārnē jau darbojas Jauno biologu, fiziķu, ģeogrāfu un ķīmiķu skolas, Vides akadēmija, Mazā matemātikas universitāte, kas piedāvā nodarbības skolēniem, sākot ar 8.klasi.

Mācību darbs ar 1.-7.klases skolēniem LU pagaidām nenotiek, lai gan ilgtermiņa pētījumi rāda, ka, mērķtiecīgi darbojoties, skolēnu nākotnes karjeras izvēle notiek jau līdz 9.klasei.

Pagājušā gada nogalē SIA "Mikrotīkls" LU ziedojis 500 000 eiro. LU Mazo dabaszinātnieku skolas pirmajām iestrādnēm no šīs summas atvēlēti 17 923 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)