Banner 980x90

Luksusa klases auto iegāde lietotu auto tirgū

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ir pietiekami daudz iemeslu, lai sava mūža laikā iegādātos ekskluzīvu luksusa klases automašīnu. To ražošanā tiek izmantoti kvalitatīvi materiāli, un augstākās klases inženierija liek tām izskatīties un darboties kā jaunām vēl daudzus gadus. Biežākā problēma gan ir tāda, ka šāda spēkrata pirkšana ne katram ir pa kabatai. Šādu auto cena ir mērāma arī sešciparu skaitļos, kas lielākajai daļai auto entuziastu var kļūt par nesasniedzamu mērķi. Par laimi, plašais auto tirgus šobrīd ļauj iegādāties lietotas luksusa klases automašīnas par daudz zemāku cenu, kāda tā bijusi sākumā. Šajā rakstā apskatīsim iemeslus, kādēļ vērts iegādāties lietotu luksusa klases auto un kam pievērst uzmanību pirms to darīt.

Kāpēc iegādāties luksusa klases auto? 
Vien pāris gadu vecai luksusa klases automašīnai cena ievērojami samazināsies. Vērtības krišanās ir īpaši izteikta tieši šajā segmentā, un, kad oriģinālajam saimniekam automašīna apnīk, tā tiek nomainīta pret citu. Gala rezultātā iespējams iegādāties ļoti labā stāvoklī esošu ekskluzīvu spēkratu par salīdzinoši niecīgu summu.

Liela daļa no luksusa klases automašīnām būs ļoti izturīgas, jo tās savā ziņā tiek ražotas otrreizējai lietošanai. Tās principā tiek ražotas cilvēkiem, kuri tās nevar atļauties jaunas. To pierāda, piemēram, Audi, BMW vai Mercedes-Benz veiktie testi, kuri pārbauda automašīnu izturību īpaši skarbos apstākļos. Šādi apstākļi, visticamāk, neradīsies, dodoties uz biznesa tikšanos.

Luksusa klases auto bieži vien būs drošāki par ekonomiskās vai vidējās klases auto. Šādu braucamo ražošanā ir ieguldīti ļoti lieli līdzekļi, tāpēc tie ir aprīkoti ar izturīgām šasijām un augstāko tehnoloģiju drošības sistēmām.

Luksusa klases automašīna, iespējams, būs izdevīgāka nekā jauns vidējās klases braucamais. Lai pirkums būtu izdevīgs, iepriekš nepieciešams veikt kārtīgu izpēti, lai galu galā nenāktos vilties un veikt neskaitāmus un dārgus ieguldījumus automašīnas uzturēšanā.

Ko zināt, pirms iegādāties lietotu luksusa klases auto 
Pirms vispār domāt par ekskluzīvas automašīnas iegādi, ieteicams būtu izpētīt, kāds ir lietoto auto tirgus, atrodot atbilstošu un uzticamu tirdzniecības vietu. Ir diezgan svarīgi, lai attiecīgā vieta piedāvātu iegādes garantiju. Kad ir radusies skaidrība par tirdzniecības vietu, uzmanība jāvērš šādiem faktoriem:
• izvēloties kāroto automašīnu, tā vispirms ir kārtīgi jāpārbauda. Ja auto ir moderns, tad tam būtu vajadzīgs veikt diagnostiku, lai pārliecinātos, ka darbojas visa elektronika un sensori;
• rūpīgi jāapskata un jāpārbauda centrālā konsole (modernām automašīnām) – jāpārbauda, vai darbojas visas pogas un slēdži; jāpievieno viedierīces, jāveic caur sistēmu zvani, jāpārbauda audio sistēma;
• jāpārliecinās, kādas modifikācijas veicis iepriekšējais īpašnieks. Ja tās veiktas izmantojot nekvalitatīvus materiālus, tad no auto jāizvairās. Tā vērtība būs lielāka, esot oriģinālajā stāvoklī. Modificēti bieži vien tiek arī dzinēji, kas palielina jaudu, taču ilgtermiņā dzinēju var bojāt;
• jāapsver visas papildus izmaksas, kas sekos pēc auto iegādes. Iespējams, ka luksusa klases auto būs lielāks nodoklis, tāpat kā nākotnē veicamie remontdarbi prasīs vairāk līdzekļu. Nereti šie darbi veicami specializētos zīmola servisos, un rezerves daļu cena būs ievērojami augstāka nekā ekonomiskās klases sedanam.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Lietots luksusa klases automobilis var būt lielisks pirkums, taču pirms tam noteikti ir veicama rūpīga plānošana, lai izvērtētu, ar kādiem ieguldījumiem saskarties nākotnē. Ja nevēlaties izmest astronomisku summu par ekskluzīvu automašīnu, taču jums ir līdzekļi, ar kuriem to uzturēt, tad lietotu auto tirgus ir jums piemērots variants. Lietotas luksusa, kā arī ekonomiskās klases automašīnas plašā klāstā varat atrast lielākajā lietoto auto tirdzniecības vietā Baltijā – BRC Autocentrs!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)