Banner 980x90

Maija beigās notiks starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Rīgas Kausi"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
31.maijā plkst.18.00 Daugavas stadionā notiks Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Rīgas Kausi", kurās piedalīsies labākie Latvijas un ārzemju sportisti. Šajās sacīkstēs vairāki sportisti plāno izpildīt Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons, spraiga cīņa notiks sešās "Rīgas kausu" disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 400m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī 800m skrējienā un tāllēkšanā vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī "Promo" disciplīnās.

Kopumā sacensības notiks 16 vieglatlētikas disciplīnās. Uzvarētāji visās disciplīnās tiks apbalvoti ar naudas balvām. Pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems papildus naudas balvas.

Šobrīd savu dalību sacensībās apstiprinājuši vieglatlēti no 30 valstīm un 35 Latvijas labākie sportisti. Īpaši lielu atsaucību arī šogad izpelnījusies tāllēkšanas disciplīna, kurā piedalīsies Latvijas labākie tāllēcēji – Lauma Grīva, Māra Grīva, Aiga Grabuste, Elvijs Misāns un Jānis Leitis, savukārt 100m distancē vislielāko konkurenci radīs Mareks Nīts (Marek Niit) no Igaunijas un Adrians Grifits (Adrian Griffith) no Bahamām.

Sacensībās šogad paredzēts arī 4x100m stafetes skrējiens citu Latvijā populāru sporta veidu pārstāvjiem. Arī šogad sacensības atklās nu jau tradicionālais bijušo vieglatlētikas zvaigžņu bērnu skrējiens.

19.maijā plkst.11.00 Daugavas stadionā notiks vēlās mediju brokastis, kā arī plkst.11.30 "Rīgas Kausu" iesildīšanās pasākums "Zvaigzne trenē zvaigzni", kurā Latvijas labākie vieglatlēti palīdzēs apgūt savas disciplīnas pamatus Latvijas radošajām personībām.

Sacensības rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, kā arī ar veikalu tīkla "Joma Sports" un laikraksta "Diena" atbalstu.

Aktuālie jaunumi un informācija par dalībniekiem, starta sarakstiem, sacensību rezultātiem pieejama sacensību mājaslapā www.rigaskausi.lv , kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)