Banner 980x90

Mārupē, Skrundā un Daugavpilī uz ilgāku laiku varēs izvietot NATO karaspēku

Rīga, 22.maijs, LETA. Aizsardzības ministrija iegādājusies speciālas pārvietojamas teltis, kas ļaus uz ilgāku laika periodu Mārupē, Skrundā un Daugavpilī izvietot NATO karaspēku un Nacionālos bruņotos spēkus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Rīt, 23.maijā, plkst.10 Mārupē, Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljonā notiks NATO izvēršamās telts svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadība, kā arī NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūras pārstāvji.

"NATO izvēršamo telšu izvietošana Mārupē, Skrundā un Daugavpilī būtiski stiprinās Nacionālo bruņoto spēku mobilās infrastruktūras spējas, kā arī stiprinās uzņemošās valsts atbalstu, veicinot sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Nacionālie bruņotie spēki turpina infrastruktūras pilnveidošanu, iegādājoties šīs viegli pārvietojamās un uzbūvējamās teltis. Šo projektu sākām 2017.gada jūnijā sadarbībā ar NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūru, iegādājoties pirmās četras izvēršamās teltis, kas paredzētas 400 karavīru un zemessargu izmitināšanai. Šogad esam iegādājušies papildus četras teltis. Kopumā 800 karavīru un zemessargu izmitināšanai paredzētās teltis ir būtisks solis Zemessardzes organizēto nometņu kapacitātes veidošanai," uzsver Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos Imants Ziediņš.

Četras šogad iegādātās teltis kopumā izmaksājušas 1 049 118 eiro. Šajā iepirkumā iegādātas arī istabu nodalījumu sienas, durvis, elektrības rozetes, divstāvīgās gultas, personīgie skapīši, sildītāji, ģeneratori, kā cits nepieciešamais aprīkojums.

Jau šā gada maijā ir pabeigta šo telšu uzstādīšana militārajā poligonā "Mežaine" Skrundā, Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljonā Mārupē, kā arī Zemessardzes 34.kājnieku bataljonā Daugavpilī.

2017.gada jūnijā iegādātās teltis ir izvietotas un aktīvi izmantotas Ādažu bāzē un mācību poligonā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, kas ir būtisks atspaids sabiedrotos spēku uzņemšanā un apmācību procesa nodrošināšanā.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)