Banner 980x90

Mārupes pasta nodaļas darbinieces atstājušas slimnīcu

Latvijas Pasta Mārupes pasta nodaļas darbinieces vakar, 2014.gada 22.janvārī, no savas darbavietas tika hospitalizētas  alerģiskas reakcijas dēļ, ko izraisīja kāda klienta divos sūtījumos nelikumīgi ievietotas ķīmiskas vielas - stikla šķiedras līmes izplūde un iztvaikošana, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Pasta Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Mārupes pasta nodaļa ar Valsts policijas atļauju šodien atkal atvērta apmeklētājiem, savukārt Latvijas Pasts apzina nodarītos zaudējumus, apsverot iespēju normatīvo aktu noteiktajā kārtībā sākotnēji vērsties pie minēto sūtījumu sūtītāja ar prasību par zaudējumu labprātīgu segšanu.

Divas Latvijas Pasta Mārupes pasta nodaļas darbinieces ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta palīdzību tika nogādātas slimnīcā pēc tam, kad no kāda klienta tālākai nosūtīšanai Latvijas teritorijā nodotajiem diviem sūtījumiem bija iztecējis un iztvaikojis šķidrums, papildus izplatot kodīgu smaku un radot veselības traucējumu ārējus simptomus nodaļas darbiniecēs. Klients, nododot sūtījumus piegādei slēgtā veidā, ar savu parakstu bija apliecinājis, ka tajos nav ievietoti sūtīšanai aizliegti priekšmeti.

Mārupes pasta nodaļas darbinieces šodien, 23.janvārī, devušās mājup no slimnīcas. Pasta operatorēm okulists diagnosticējis vieglu ķīmisku acu apdegumu; pilnībā izmeklēšanas rezultāti būs zināmi nākamnedēļ.

Pasta sūtījumos atbilstoši Pasta likumam nedrīkst ievietot ķīmiskas, viegli uzliesmojošas un infekciozas vielas. Šajā gadījumā tika pārkāpts arī aizliegums pārsūtīt vielas, kas savas dabas vai iesaiņojuma dēļ var sabojāt citus pasta sūtījumus vai pasta iekārtas. Gadījumos, kad pasta pakalpojumu sniedzējiem rodas aizdomas par viegli uzliesmojošu vai citu tamlīdzīgu aizliegtu vielu klātbūtni pasta sūtījumā, pasta komersants pats šo sūtījumu atvērt nedrīkst - par to nekavējoties jāinformē Valsts policija.

Latvijas Pasts apzina uzņēmumam nodarītos zaudējumus un normatīvo aktu noteiktajā kārtībā izskatīs iespēju sākotnēji vērsties pie konkrēto sūtījumu sūtītāja ar prasību par zaudējumu labprātīgu segšanu. Ja tas netiks darīts, Latvijas Pasts apsvērs iespēju vērsties ar piedziņas prasību pret izsūtītāju. Saskaņā ar Pasta likumu sūtītājs ir materiāli atbildīgs par zaudējumiem, kas nodarīti citu klientu pasta sūtījumiem un pasta komersanta īpašumam, un par nodarītajiem kaitējumiem pasta darbiniekiem, kas radušies, pārsūtot tādus šā sūtītāja nodotos pasta sūtījumus, kas satur pārsūtīšanai aizliegtus priekšmetus vai vielas vai kuriem izmantots pasta sūtījumiem vai tajos ietilpstošajiem priekšmetiem neatbilstošs iepakojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)